NEW YORK: Dow Jones-indeksen steg 0,4 prosent til 18.332 poeng etter en enda kraftigere stigning mandag da det ble klart at FBI ikke hadde funnet noe å klandre Clinton for i epostene de var kommet over. S&P 500 steg 0.5 prosent og Nasdaq 0,7 prosent.

Det var mindre endringer på børsene i Europa, mens i Asia ble flere av de store børsene løftet litt av investorer som håper på Clinton-seier i USA.

Da børsen stengte i Tokyo, var indeksen Nikkei 225 nærmest uendret på 17.171,38 poeng. Aksjemarkedene i Shanghai og Hongkong steg i underkant av 0,5 prosent i løpet av dagen.

Mexico på tå hev

I Mexico rådet imidlertid frykten for en Trump-seier, siden Mexico er det landet som kanskje har mest å tape på om Donald Trump blir president og innfrir sine løfter.

Mens amerikanerne gikk til urnene, svekket den mexicanske pesoen seg med 0,5 prosent. Børsen derimot hadde en svak stigning.

Mexicos regjering har laget en kriseplan i tilfelle Trump vinner. Han har lovet å deportere mexicanske innvandrere, bygge en mur mot Mexico, nekte mexicanere å sende penger hjem til familien og avvikle frihandelsavtalen NAFTA.

Forsiktig

– Forsiktige investorer inntar en avventende holdning idet valgdagen i USA endelig er her, sier Andy McLevey fra meglerfirmaet Interactive Investor.

Han minner om at mange aksjespekulanter brente seg og gikk på tap da de satset på at ja-siden skulle vinne brexit-avstemningen i Storbritannia.

– Det er ikke overraskende at mange nå har tatt en pustepause. Selv om meningsmålingene tyder på seier til Hillary Clinton, er det fortsatt jevnt, sier han.

I New York steg indeksen Standard & Poor's 500 2,2 prosent mandag etter at FBI fastholdt konklusjonen om at det ikke er grunnlag for å sikte Clinton for hennes bruk av en privat epostserver da hun var utenriksminister.

Oppgangen satte punktum for ni dager med sammenhengende børsnedgang i New York. Dette var den lengste sammenhengende nedgangsperioden for S&P 500 siden 1980.