Regiondirektør i Skatt Sør, Nina S. Funnemark.

Totalt er 46 personer i Skatt Sør tatt ut i streik. 32 av disse er medarbeidere på skattekontoret i Kristiansand, og kontoret holder derfor stengt torsdag.

— Rent praktisk, betyr det at publikmsveiledningen vil være stengt, eller redusert. Kontoret i Kristiansand holder stengt i torsdag, fremover vil kontoret enten være stengt eller ha redusert bemanning, sier Nina Schanke Funnemark, regiondirektør i Skatt Sør.

I tillegg til Kristiansand, er publikumsmottakene i Oslo, Stavanger, Bergen, Trondheim og Tromsø stengt torsdag, samt SUA (servicesenter for utenlandske arbeidstakere) i Oslo og Stavanger. Når det gjelder det de aller fleste av oss lurer på; hvorvidt streiken får betydning for skatteoppgjøret eller ikke, henviser Funnemark til Skatteetatens hjemmesider. Der står det at skatteoppgjøret i juni trolig går som normalt, men at det på grunn av redusert saksbehandlingskapasitet ved kontorene, må forventes noe lenger behandlingstid.

— Stauts per i dag, er at det ikke skal få betydning for skatteoppgjøret. Men det er umulig å si nå hvordan utviklingen blir de neste dagene, hvis streiken trappes opp kan dette endre seg, forklarer Funnemark.

Hun henviser til skatteetaten. no for de som trenger skattekort. Her kan man søke om det elektronisk.