— Neei? Gikk vi videre?, spør daglig leder i Blivakker.no, Siliva Melin, når Fædrelandsvennen ringer for å overbringe de glade nyhetene.

Og i det de ansatte i bakgrunnen forstår hva som blir sagt, høres jubling og glede i bakgrunnen.

- Helt vilt

Blivakker.nos lokaler i Netthandelen på Mjåvann industriområde i Songdalen. Foto: Richard Nodeland

— Her var det armer og bein i hele går kveld. Når det var så jevnt som det var i natt, trodde jeg ikke det skulle gå. Men det er en enorm konkurranseinnstilling på huset. Det har vært helt vilt, sier Melin.Og vilt har det sannelig vært.

Over 17.000 stemmer

Totalt ble det avgitt hele 17.404 stemmer i den andre semifinalen av Årets Sørlandsbedrift 2015, hvorav 16.729 ble godkjent. Til sammenligning kom det inn 8000 godkjente stemmer under den tre dager lange finalen mellom Air Products og Trimtex i fjor.

- Føler oss som vinnere uansett

Norgesenergi feiret med kake da de var valgt ut som en av de åtte finalistene av juryen. Fredag ble det kake på ny, tross tap mot Blivakker.no i semifinalen. Foto: Reidar Kollstad

Hos konkurrenten Norgesenergi er stemningen god, tross at mobiliseringen som startet torsdag kveld og sanket flere tusen stemmer, ikke nådde helt inn. Og før Fædrelandsvennen i det hele tatt får fortalt resultatet, sier markedssjef Monica Liland følgende:

— Vi føler oss som vinnere uansett og skal feire med kake i dag etter at de ansatte har mobilisert noen helt vanvittig.

Premier for stemmer

— En sms som ble sendt ut i går hjalp vel også litt?

— Vi valgte å mobilisere en liten del av kundemassen i Sør-Norge, ja, men det er de ansatte som har gjort jobben, kontrer Liland.

I kampen om stemmene har nemlig de to finalistene lokket med premier for å sanke stemmer. Deriblant gavekort og goodiebags fra Blivakker.no på 5000 kroner og ett år gratis strøm fra Norgesenergi.

- Gav oss kjempekonkurranse

— Men det var resultatet, da. Og dere nådde dessverre ikke helt opp...

— Da får vi bare gratulere så masse til Blivakker. De gav oss kjempekonkurranse. Og energien vi nå har mobilisert i selskapet skal vi bruke videre inn i kraftmarkedet, sier Liland, som bare en markedssjef kan.

— All ære til Norgesenergi. De har virkelig stått på og gjort mye rundt i byen, sier Blivakker-sjefen og røper at de skal kose seg i dag, hvile i helga og være klar for finale til uka.

Rognkjeks mot sminke

Da er det nemlig klart for den endelige finalen i Årets Sørlandsbedrift 2015, med rognkjeks mot sminke, Flekkefjord mot Songdalen og Norsk Oppdrettsservice mot Blivakker.no.