Før G-Sport rakk å rette feilen gjorde en XXL-ansatt «det som en ekte XXL-kriger skal gjøre», ifølge XXL Norge-sjef Anders Kjellén: – Hun lot fienden blø og kjøpte opp alt dem hadde, skrev han på en lukket interngruppe for XXL-medarbeidere ifølge E24.

Ved en tastefeil ble Asics-modellen lagt ut i G-Sports nettbutikk for 99 kroner istedenfor 999 kroner, hvilket er langt under innkjøpspris. Den XXL-ansatte rakk å kjøpe alle de 124 parene G-Sport hadde på lager, og påførte konkurrenten rundt 65.000 kroner i tap.

Skoene ble senere solgt i en XXL-butikk i Oslo for 499 kroner. «Ekte XXL #kultur», skriver XXL-sjefen.

E24 har flere interne meldinger som viser at XXL-medarbeidere har tømt konkurrentenes hyller for tilbudsvarer – til ros fra egen ledelse. Blant annet da en XXL-ansatt kjøpte hele restbeholdningen på 101 Ulvang-gensere fra butikkjeden Sport Norge.

– Det var jo en ekstremt god pris. Og det fikk XXL med seg. De har en annen filosofi enn oss, både når det kommer til kultur og hvordan ansatte skal oppføre seg, sier Sport Norge-leder Fredrik Sinding Hølvold til nettstedet.

Kjellén beklager nå å ha brukt det han kaller internretorikk.

– Dette er typiske eksempler på noe som har utartet over tid, som ikke er slik XXL skal fremstå. Og slik tilbudshamstring, som du kaller det, har vi også sluttet med, sier han.