Stein Lier-Hansen er siktet og etterforskes for å ha begått grov økonomisk utroskap mot Norsk Industri ved å påføre dem urettmessige kostnader.

Bård Thorsen, førstestatsadvokat i Økokrim Foto: Cornelius Poppe / NTB

– Vi undersøker om siktede har påført arbeidsgiver urettmessige kostnader, sier førstestatsadvokat Bård Thorsen i Økokrim.

Han sier at saken er i en innledende fase, og at Økokrim derfor ikke ønsker å kommentere hvilke kostnader det er snakk om. E24 har tidligere skrevet at Norsk Industri betalte også for sjøflyturer for Lier-Hansens hyttenabo samtidig som Lier-Hansen tok betalt av hyttenaboen for de samme turene.

Thorsen opplyser at det relativt nylig ble gjennomført et avhør med Stein Lier-Hansen. I tillegg har Økokrim innhentet informasjon i saken.

Lier-Hansen positiv til etterforksning

E24 har bedt Stein Lier-Hansen om en kommentar til Økokrims beslutning. Han ønsker ikke selv å kommentere saken, men henviser til sin forsvarer Petter Mandt.

– Vi er positive til at Økokrim iverksetter etterforskning, i tråd med hva min klient tideligere har bedt om. Utover dette ønsker jeg ikke å gi øvrige kommentaret da vi på nåværende tispunkt ikke har fått innsyn i sakens dokumenter, sier Mandt til E24.

Stein Lier-Hansen har selv bedt Økokrim om å vurdere etterforskning via sin tidligere advokat Stian Berger Røsland.

Forsvareren sier at Stein Lier-Hansen ser frem til en konstruktiv dialog med Økokrim.

Norsk Industri skriver i en pressemelding at de vil «bistå Økokrim i videre arbeid i den grad Økokrim skulle ønske det».

De siste ukene har E24 skrevet flere saker om at Norsk Industri betalte for flere hytter og jaktterreng, samt laksefiske og sjøfly inn til Hardangervidda, mens Stein Lier-Hansen var administrerende direktør.

Norsk Industri har satt egne undersøkelser på pause, i påvente av hva Økokrim ville foreta seg.

Få dagens viktigste økonominyheter her!