En av forretningsmennene skal i en krangel med varaordføreren ha sagt «Jeg har betalt en politiker 100.000 kroner for å få orden på dette», skriver Bergens Tidende.

Krangelen gjaldt omregulering av en tomt forretningsmannen eide, en omregulering som vil heve verdien på tomten betraktelig.

Det var Woldseth som først gikk til Bergens politiske ledelse og siden til politiet med opplysninger som førte til etterforskning og siktelse for grov korrupsjon mot Høyre-politiker Jan Sverre Stray og de to forretningsmennene. Woldseth vil ikke kommentere uttalelsen BT viser til eller innholdet i det han fortalte til politiet.

— Jeg har ikke noen flere kommentarer til denne saken nå, sier Woldseth.

Anker varetektsfengsling

Forsvareren til den korrupsjonssiktede Jan Sverre Stray vil tirsdag sende en anke på varetektsfengslingen til Bergen tingrett.

Det sier advokat Rolf Knudsen selv til Bergens Tidende.

— Han ønsker å bidra med det han kan for at denne saken skal bli avklart så fort som mulig. Den eventuelle bevisforspillelsesfaren må nå være ikke-eksisterende, og vi vil derfor anke fengslingen, sier Knudsen.

Dersom tingretten ikke selv omgjør vedtaket, vil anken gå til lagmannsretten

- Bedt om å endre faktura

De 100.000 kronene skal først ha blitt fakturert som sponsing av showet Vennebyen, sendt fra et selskap der Stray er investor. Senere ble spesifiseringen endret til å omtale konsulenttjenester i forbindelse med tomten de ville ha omregulert.

Et vitne sier hun ble instruert av Stray til å endre fakturateksten, melder VG. Kvinnen, som var ansatt i selskapet hvor Stray har interesser, sier til politiet at det ble sendt ut to fakturaer. Den første ble ikke betalt, og det var den som var merket med «sponsormidler».

Stray skal ha forklart at fakturaen måtte endres fordi det ble bedre regnskapsmessig for firmaet til de to forretningsmennene.

Ønsker oppklaring

Den siktede forretningsmannen avviser ifølge sin advokat Svein Aage Valen beskyldningene om grov korrupsjon, men stiller seg til disposisjon for politiet.

— Han er innstilt på å få dette oppklart, og regner med at det blir løst til hans gunst snarest mulig, sier advokaten.

Finansbyråd Liv Røssland (Frp) i Bergen sier til NRK at kommunen vurderer å melde seg inn i Transparency International nettopp for å motvirke korrupsjon.

— Det er viktig at kommunen er mest mulig gjennomsiktig, sier finansbyråden, som understreker at arbeidet med et eventuelt medlemskap startet før den aktuelle saken dukket opp.