KRISTIANSAND: — He-he, sier universitetsdirektør Tor A. Aagedal som medgir at han synes det var mange .

— Ja, men så er dette en nokså attraktiv stilling. Mange av søkerne sitter i stillinger i dag, der de sikkert ikke vil signalisere at de vil jobbe for andre. Noen er nok også avhengig av den tilliten hos den de arbeider for i dag, sier Aagedal, som ikke kan gi ut en offentlig søkerliste før Universitetet har hatt en gjennomgang av søkernes begrunnelser for å unntas søkerlisten.

— Hva skal til for at de kan unntas søkerlisten?

— Det er vanskelig å si. De har ulike begrunnelser. Men de må i utgangspunktet argumentere for at det vil skade stillingen de sitter i nå, sier Aagedal.

Søknadsfristen var 11. november.

— Nå er første intervjurunde gjort, og fire, fem kandidater gjenstår til intervjurunde nummer to, opplyser Aagedal, som håper intervjuene kan være gjort innen jul. Ansettelsen regner han ikke med skjer før på nyåret.

— Er dere fornøyd med søkerne?

— Ja, det er god kvalifiserte søkere med ulike utdannelser, litt ulike profiler. Utfordringen blir hva vi skal vektlegge, sier Aagedal.

Søkerne kommer hovedsaklig fra politikk, media- og kommunikasjonsbransjen. Mellom 65 og 75 prosent av søkerne er lokale.