Det var i februar 2011 det begynte å brenne i bedriftens lokaler, midt i den travleste sesongen for festdrakter og bunader.

Åstedsgranskerne konkluderte med at brannen sannsynligvis oppsto i en elektrisk ovn som ikke var i forskriftsmessig stand.

Forsikringsselskapet Codan nektet å utbetale erstatning fordi de kravene som ble fremsatt var et forsøk på forsikringssvik.

De fant at 15 bilag på tilsammen 150.000 kroner var ført opp to ganger i skademeldingen, og at flere krav i tillegg ikke var tilstrekkelig dokumentert.

Tre års krangel

I vår stevnet bedriften Codan forsikring for Oslo tingrett med krav om over 1,33 millioner kroner i erstatning.

Dét skulle komme til å koste dem dyrt.

Alt før saken kom opp erkjente draktfirmaet at det var gitt uriktige og ufullstendige opplysninger, og reduserte sine krav med 394.829 kroner.

Samtidig sa de seg villig til å godta et oppgjør på drøyt 800.000 kroner «for å lette erstatningsutmålingen».

Forsikringsselskapets svar var å kreve 423.804 kroner etter å ha finregnet på egne utgifter til etterforskning og saksforberedelser.

— Forsøk på svik

Oslo tingrett finner det bevist at forsikringstager bevisst har søkt å få dekket utgifter som ikke har noe med brannen å gjøre.

Blant annet var det elektriske anlegget reparert for 126.000 kroner.

Retten finner det også bevist at 15 fakturaer var ført to ganger, noe som blåste opp erstatningskravet med over 150.000 kroner.

Konklusjonen ble da at forsikringsselskapet Codan ble frikjent for søksmålet, og tilkjent tilsammen 557.608 kroner i erstatning og saksomkostninger.

Advokatfullmektig Vera Hovelses representerte draktselskapet og sier at hun ikke har noen kommentar til om saken vil bli anket.

Codan forsikring ønsker ikke å kommentere dommen før den er rettskraftig.