KRISTIANSAND: — I dag streiker det 630 i Vest-Agder, fra og med tirsdagmorgen vil vi ta ut ytterligere 810, sier fylkesleder Roy Gyberg i Fagforbundet.

I dag har han besøkte streikende i Vennesla og Kristiansand,og forteller at strekeviljen er på topp. Det er den også i Farsund og Mandal.

— Det er kanskje mest interessant med Kristiansandder en stor mengde streiket også for to år siden. Vi var usikre på om defremdels var klare, men det viser seg at det er stor vilje til å streike blantmedlemmene våre, fortsetter Gyberg.

Det tas ut flere medlemmer i de samme kommunene som gikk ut i første fase.

Skole og barnehager

Nå er det medlemmer innenfor skole/ sfo, barnehager, kultur og fritidsklubber som tas ut i streik. Totalt godt og vel 800 medlemmer til i Vest-Agder. Cirka 500 av dem jobber i Kristiansand kommune.

Og det er skole og barnehager som rammes.

Streikeleder i fylkeskommunen Inger Johanne Engmark

— Det er renholdere, assistenter, fagarbeidere og vaktmestere som nå tas ut. De kontoransatte er ute i streik allerede, opplyser Inger Johanne Engmark som er streikeleder for Fagforbundet i fylkeskommunen.Gyberg har ikke tro på noen løsning med arbeidsgiverne førtirsdag.

Dette er tjenester de fleste bruker daglig, og fylkeslederenregner med blandede reaksjoner.

— Erfaringen fra sist viser at noen gir oss fulstøtte til tross for vanskene som oppstår i hverdagen deres, mens andre er mermisfornøyde, kommenterer Gyberg.

Stor avstand

— Vi har forhandlet og meklet i flere uker uten at det er kommet reelle tilbud fra arbeidsgiversiden, sier Jan Davidsen, leder for LO Kommunes forhandlingssammenslutning.

— Vi har ikke fått respons på noen av kravene våre. Avstanden er for stor og etter å ha meklet fire-fem timer på overtid, uten å ha fått forslag til en skisse som vi kunne godta, så er streiken et faktum, sier Davidsen i pressemeldingen.

Moderate krav

Davidsen poengterer i pressemeldingen at deres krav burde vært mulig for arbeidsgiverne å godta.

— Det er underlig at KS ikke vil bidra. LO Kommunes krav er moderate og på linje med det som er blitt resultatet i andre sektorer, sier Jan Davidsen.