AGDER: Landsdelens mest profilerte bobestyrer, advokat Øystein Krabberød, hadde nok å gjøre i fjor. Med drøyt 4,6 millioner kroner i skattbar inntekt er han blant de best betalte juristene i 2012. Opprydningen i Lunde-gruppen er blant sakene som har brakt penger til salt på maten i 2012. 61-åringen har opparbeidet seg en formue på 6,6 millioner kroner. Han bidro også godt til fellesskapet i fjor. Drøyt 1,8 millioner kroner forsvant til skatt.

LES OGSÅ: Sjekk skattetoppen for advokater og politifolk

En annen advokat som har hatt et arbeidsomt, men lønnsomt, år er forsvarsadvokat Knut Henning Larsen. 48-åringen har opptrådt i flere profilerte rettsaker. Da 2012 var omme hadde han tjent 3,1 millioner kroner.

Veteran

FORMUE: Advokat Ivar Sveen står oppført med en skattbar formue på over ni millioner kroner. Foto: Åserud, Lise
PARTNER: Advokat Bjørgulv Rygnesatd hadde en inntekt på nesten 2,5 millioner kroner i fjor. Foto: Helge Corneliussen

Juristveteranen Ivar Sveen (71) tjente drøyt to millioner kroner i fjor. Sveen har en formue på nesten 9,3 millioner. En av Sveens kolleger, Bjørgulv Rygnestad, gikk for noen år siden fra en tilværelse som dommerfullmektig i Kristiansand tingrett til advokat og senere partner i advokatfirmaet Wigemyr & co. Rygnestad (56) hadde nesten 2,5 millioner i inntekt i fjor og har en formue på 1,7 millioner kroner.Juristkollega Tore Hilding Pettersen kan skilte med en respektabel formue. Advokaten, som mange knytter til Baneheia-saken, står oppført med skattbar formue på 6,6 millioner kroner. Hans kollega fra den samme rettsaken, Ben Fegran, er nå tingrettsdommer. Formuen hans er på 472.000 kroner. Han hadde i fjor en inntekt på 880.000 kroner.

Politiet

Fra tingrettsdommere er veien kort til politidistriktet. Sjefen sjøl, politimester Kirsten Lindeberg, tjente 926.000 kroner i fjor. Lindeberg står oppført med en skattbar formue på 1,9 millioner kroner.

Selv om Lindeberg troner på toppen av organisasjonskartet var det en annen ansatt ved distriktet som kunne notere seg for en høyere inntekt i 2012. Innsatsleder Salve Torleif Eieland ved Kristiansand politistasjon står oppført med en inntekt på 1,1 million kroner.