— MHWirths ledelse er i dialog med fagforeningene. For å kunne tilpasse organisasjonen til dagens markedssituasjon, ser vi for oss å redusere den globale arbeidsstokken med 500-750 ansatte. Det vil være både innleid personell og egne ansatte.

Slik, fritt gjengitt, kan deler av børsnoterte Akastors presentasjon av 2014-resultatet gjengis. Boreteknologiselskapet MHWirth er Akastors største datterselskap, med drøyt 4200 ansatte i en rekke land (1500-1600 derav i Kristiansand) og 2014-omsetning på 10,7 milliarder kroner.

MHWirth har som kjent hovedkontor i Kristiansand. Det har imidlertid ikke lyktes Fædrelandsvennen å få noen kommentar til situasjonen fra ledelse eller tillitsvalgte tidlig tirsdag morgen, en time før Akastors ledelse selv skal presentere konsernets fjorårsresultater og vurdering av dagens markedssituasjon.

Det fremgår ellers av det foreløpige, skriftlige materialet at MHWIrth hadde en ordrebeholdning på 9,6 milliarder kroner ved utgangen av 2014. Ordreinngangen i årets siste kvartal var lavere enn i tilsvarende periode i 2013, og det ble ikke inngått kontrakt på noen komplette borepakker. Alt som kom inn, var enkeltelementer, reservedeler og servicetjenester.

— Grunnet det svakke offshore boremarkedet, har et større antall forespørsler blitt kansellert eller satt på vent, heter det i «Q4-rapporten» fra Akastor.