— Markedssituasjonen er den samme og oljeprisen holder seg stort sett under 50 dollar fatet. Dermed har vi fortsatt et misforhold mellom oppdragsmengde og inntekter på den ene side, og kostnader på den andre, sier hr-direktør Kjell G. Hammen i National Oilwell Varco Norway AS på Dvergsnes i Kristiansand.

I en melding til alle ansatte – det er nå 1927 av dem, mens det var 5000 ansatte og innleide på det meste – går administrerende direktør Frode Jensen langt i å antyde at en ny nedbemanningsrunde kan bli nødvendig. Det blir i så fall den fjerde på rundt halvannet år.

Les også:

— Kan ikke utelukke

— Vår største kostnadspost er personell. Og ja, dessverre kan vi ikke utelukke med bemanningskutt igjen. Samtaler med tillitsvalgte startet denne uken, og vil fortsette til neste uke, kommenterer hr-direktør Hammen.

Frode Jensen overtok nylig etter Tor Henning Ramfjord som toppsjef for norske NOV. Nå kan en fjerde nedbemanningsrunde bli en av hans første store oppgaver, etter at han altså rykket inn igjen i kontoret som han også har hatt i en periode før.

Les også:

Oppdrag fra styret

I meldingen til de ansatte viser Jensen til at styret i NOV Norway mener det at det fortsatt er et økende gap mellom kapasitet og leveranser, og ser ikke tegn til umiddelbare endringer i markedssituasjonen. Styret har derfor bedr direktøren om å sette i gang tiltak. Dermed innkalte selskapet de tillitsvalgte til informasjonsmøte torsdag. Et av tiltakene som da ble lansert var nedbemanning.

Av de 1927 ansatte i NOV i Norge nå, har 1260 av dem Kristiansand som arbeidsplass. I Stavanger er det 488, i Oslo 73 og 106 i Molde.

Les også:

Ikke overrasket

Tillitsvalgt for de Tekna-organiserte i NOV, Trygge Mikkelsen, sier at de har blitt informert om situasjonen.

— Det starter en ny prosess nå, så får vi se hva det blir til. Ledelsen sier at nedbemanning er et tiltak som vurderes, så det kan jo gå den veien igjen. Men vi må gjennom drøftinger før de konkluderer.

For ham er det ikke overraskende at det kan bli nye kutt.

— Vi er i en bransje som har tøffe tider. De fleste analytikere sier at det ikke vil gi seg med det første. Derfor er det ikke overraskende at de vurderer dette. Vi vet hvor vi har beina plantet, sier han.

Etter tre nedbemaninngsrunder tidligere er de tillitsvalgte godt inneforstått med hva det kan bli til.

— Er de ansatte også forberedt på dette?

— Det er litt tidlig å si for meldingen gikk nettopp ut til alle ansatte. Vi får se utover neste uke.