Det er positiv stemning på de viktigste børsene i Asia og Stillehavsområdet tirsdag morgen norsk tid. Børsene i Kina, inkludert Hongkong, og Sør-Korea var stengt mandag grunnet helligdag.

Slik ser det ut klokken 06.00:

  • Nikkei 225 i Tokyo er opp 0,15 prosent

  • Hang Seng i Hongkong er opp 0,39 prosent

  • Shanghai Composite er opp 0,33 prosent

  • Kospi i Seoul er opp 2,54 prosent

  • FTSE Straits Times i Singapore er opp 0,39 prosent

  • ASX 200 i Sydney er opp 0,54 prosent

De asiatiske børsene etterfølger dermed en sterk dag både på Wall Street og i Europa i går.

Alles øyne er nå rettet mot de amerikanske inflasjonstallene for august som kommer senere i dag.

På forhånd venter økonomene at prisveksten i USA skal fortsette ned til 8 prosent i august målt mot samme tid i fjor, ifølge tall hentet inn av Bloomberg. Det etter at inflasjonen dempet seg overraskende mye til 8,5 prosent i juli. Kjerneinflasjonen, som ser bort fra mat- og energipriser, er derimot ventet å stige til 6,1 prosent, ifølge tallene Bloomberg har hentet inn.

Squid Game-aksje stiger etter Emmy-pris

I forkant av nattens Emmy-utdeling var det knyttet stor spenning rundt den sørkoreanske Netflix-serien Squid Game, som er den første ikke-engelskspråklige TV-serien som noensinne har blitt nominert til prisen for beste dramaserie.

Bucket Studio, som har eierandeler i selskapet som representerer Lee Jung-jae, hovedrolleinnhaver i Squid Game, steg 10 prosent i tidlig handel.

I morgentimene norsk tid ble det klart at Lee vinner prisen for beste mannlige skuespiller. Bucket Studio-aksjen stiger 3,75 prosent i 06-tiden.

Selskapet steg kraftig på den sørkoreanske børsen i midten av juni, da Netflix annonserte at det ville bli en sesong to av serien, skriver CNBC.

Elbilprodusent hopper

Den Hongkong-noterte elbilprodusenten NIO hoppet hele 21 prosent like etter børsåpning tirsdag etter en rapport fra Deutsche Bank.

Analytiker Edison Yu skriver i et notat at NIO er det beste valget når det kommer til kinesiske elbiler, ifølge CNBC.

– Selskapets innsats innsats knyttet til brukeropplevelse, utvikling av battericeller og ekspansjon til utlandet er undervurdert, og vil til slutt vise betydelig utvikling ettersom det kinesiske markedet blir mer konkurransedyktig, skrev Yu.

NIO stiger 13,5 prosent i skrivende stund.