— At konkurransen i sitt fjerde år setter ny rekord i antall nominasjoner, viser at interessen og engasjementet

Jonas Mjaaland, nyhetsredaktør. Foto: Reidar Kollstad

bare øker. Det må også bety at vi har mange flinke og engasjerte folk i næringslivet på Sørlandet, som ønsker å vise fram hva de gjør til landsdelen, sier nyhetsredaktør i Fædrelandsvennen, Jonas Mjaaland.

Følg Årets Sørlandsbedrift 2015 på Facebook

Ny rekord

For da fristen for å nominere kandidater til den fjerde utgaven av Årets Sørlandsbedrift gikk ut søndag klokka 12, var hele 247 forslag registrert.

Fratrukket dobbeltnominasjoner, som det var mange av, og bedrifter som ikke oppfylte kriteriene for å gå videre, står vi igjen med 96 godkjente kandidater.

Nesten femti flere forslag enn i fjor, og én mer godkjent kandidat enn i 2014. ## Stor bredde

Jentan på Båly, Lene Fjeldskår (venstre) og Live Ueland, er blant de 96 nominerte og godkjente kandidatene til Årets Sørlandsbedrift. Foto: Arkiv

De 96 godkjente kandidatene representerer 19 sørlandskommuner og strekker seg fra Flekkefjord i vest (Norsk Oppdrettservice) til Brokelandsheia i øst (Den lille dyrehage), samt fra Spangereid i sør (Jentan på Båly) til Bykle i nord (Bykle Vindu).Bransjemessig er man også dekket med alt fra skolesekker (Beckmann) og kortreiste matvarer (Smaken av Grimstad) til strømselskap (Norgesenergi og LOS) og dyrehager (Den lille dyrehage og Kristiansand dyrepark).

Jurymøte onsdag

Onsdag ettermiddag snevres nåløyet drastisk inn for de nominerte kandidatene, når de seks medlemmene av årets ekspertjury møter i Fædrelandsvennens lokaler i Markens for å velge ut sju bedrifter som går videre til sluttspillet.

Mandag kan du lese hvilke seks representanter fra det sørlandske næringsliv som utgjør årets jury.

Folkets Finalist

Den åttende og siste deltakeren i finalerunden, Folkets finalist, vil så stemmes fram av leserne fra torsdag av. Hvilke bedrifter som kan stemmes på avsløres etter jurymøtet onsdag.

Årets kandidater