17 årsverk er allerede fjernet gjennom gavepensjon, frivillige avganger og ikke-besatte stillinger. Dermed må ytterligere 27 medarbeidere rydde pulten, skriver Journalisten.

Nedskjæringene skal skje gjennom omfattende kompetansekartlegging hvor kompetanse, ansiennitet og sosiale forhold avgjør hvem som må gå, ifølge klubbleder Tore Østvold.

— Det blir rett og slett blodig og jævlig, sier Østvold til Journalisten.

Konsernet skal nå gjøre en evaluering hvor alle ansatte blir tildelt karakterpoeng fra en til ni, hvor ni er best.

- Trynefaktor kan spille inn

Klubben ønsket at ansiennitetsprinsippet skulle veie tyngst, men er ikke hørt av ledelsen. Østvold er kritisk til at ledelsen skal dele ut poenger til de ansatte fordi trynefaktor kan spille inn. — Poenggivningen gir rom for individuelle vurderinger ved at lederne rundt omkring vil sette karakterer ulikt. Dette er noe vi er obs på, og noe vi vil følge opp, sier Østvold.

Han sier at det er en trist dag for konsernet i dag selv om kuttene ikke var uventet.

Sluttpakke

De som må slutte i konsernet får i henhold til kontrakten lønn ut oppsigelsestiden. Utover det får de med seg en «pakke» på en kvart månedslønn for hvert år personen har vært ansatt. Ansatte over 50 år får i tillegg en halv månedslønn per år.

Bemanningskuttene skjer likt mellom de redaksjonelle og ikke-redaksjonelle ansatte. Etter nedbemanningen vil konsernet stå igjen med 157 redaksjonelle årsverk og 83 årsverk i den øvrige virksomheten.

Følg Aftenposten Jobb på Facebook