• Pass opp for arbeidsulykker etter ferien

  • Dette er fremtidens yrker

  • Skriv én CV til alle søknader

"Vennligst legg ved bilde med søknaden", står det i flere jobbannonser.

Mange arbeidsgivere krever at jobbsøkere sender med et bilde av seg selv. Særlig gjelder det i bransjer som butikk, hotell og restaurant.

Den danske fagforeningen Handel og Kontor (HK) mener dette kan føre til diskriminering. Jurist i HK mener at fotokravet gir en risiko for at virksomheten på forhånd sorterer blant søkerne i den grad at det er diskriminerende.

— Problemet er at muligheten for at det skjer en ulovlig forskjellsbehandling oppstår, uten at det etterpå kan dokumenteres, sier Child til danske .

- Utseendet blir lagt vekt på

På Finn.no er det ifølge 22 stillingsannonser der det bes om at jobbsøkerne sender med bilde.

, sier hun ikke vil oppfordre noen arbeidsgivere til å be søkerne om bilde.

- Når man kommer på jobbintervju, vil utseendet også bli lagt vekt på, direkte eller indirekte. Men jo tidligere i prosessen det skjer, jo større risiko er det for forskjellsbehandling, sier Tronstad Moe.

Sender upassende bilder

Hun sier det er lite søkerne kan gjøre annet enn å sende med bilde av seg selv dersom arbeidsgiveren ber om det.

Men det er viktig å være bevisst på hva slags bilde man sender med.

— I dag sender mange med bilde av seg selv, uten at de blir oppfordret til det. Det er for eksempel vanlig å ha et lite på bilde på CV-en. Men jeg ser ofte at kandidatene sender med upassende bilder, for eksempel der de sitter med en øl i hånden, er på fest, eller der de er upassende kledd.

- Tenk på hva bildet signaliserer

Særlig unge søkere kan være ukritiske til hvordan bildene de sender med kan tolkes, mener Tronstad Moe.

— Derfor råder jeg jobbsøkere til å tenke på hva bildet de sender signaliserer. Det bør være representabelt og kandidaten bør være de er kledd slik de ville vært på arbeidsplassen der de søker jobb, sier Tronstad Moe.