I løpet av siste tomåndersperiode er det registrert salg av 103 nye boliger på Sørlandet. Det er 23 prosent færre enn i forrige tomåndersperiode, viser tall fra Econ Nye boliger. De lager samfunnsøkonomisk analyse og har sett på nyboligmarkedet i hele Norge.

Ni prosent

— Salget utgjør bare ni prosent av boligene som har vært til salgs i perioden. Dette er den klart laveste salgstaksten av alle regionene i landet, skriver Econ i sin siste rapport.

På Sørlandet var salgstakten høyest i Kristiansand Vest med 14 prosent. Salgstakten var lavest i Kristiansand Øst og Aust-Agder med 8 prosent.

996 usolgte

I august var det 996 usolgte boliger i statistikken. I juni var 1.047 boliger usolgt. Forskjellen framkommer ved at 103 boliger har blitt solgt, mens 52 nye boliger har kommet til mellom disse to tellingene.

Andelen usolgte boliger er lavest i Kristiansand vest med 37 prosent. Høyest er det i Vest-Agder utenom Kristiansand med 55 prosent.

Det lave salget har ikke hindret prisvekst. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for alle boligene på Sørlandet er 38.200 kroner. Det er 1,1 prosent høyere enn i juni.

Sørmegleren er den prosjektmegleren som har flest boliger i Econs database for Sørlandet med en markedsandel på 28 prosent. Agderbygg AS har flest boliger av utbyggerne med en markedsandel på 12 prosent.