Arbeidsledigheten i Vest-Agder er nå 3,4 prosent, noe som er 0,5 prosent høyere enn landsgjennomsnittet, viser tallene fra NAV.

Det er ventet at ledigheten vil stige i fylket i desember, og at stigningen vil bli enda mer markert over nyttår.

— De som da har gått ut oppsigelsestiden, vil gå inn i ledighetskøen igjen. Dette er blant annet knyttet til nedbemanningene innen oljebransjen, sier avdelingsdirektør Per Lund i NAV Vest-Agder

Over landsgjennomsnittet

I Aust-Agder er ledigheten nå på 3,7 prosent. I november utgjør ledigheten 2149 personer. I Aust-Agder har antallet steget med 17 prosent fra 2014. Til sammen er det nå 5.337 arbeidsledige i Agder-fylkene. Det er nå 79.000 arbeidsledige i Norge, noe som er 8.200 flere enn på samme tid i fjor.

Begge Agder-fylkene har hatt en svak nedgang i november. Antall personer som er helt arbeidsledige i Vest-Agder har gått fra 3206 i oktober, til 3188 i november.

Svak nedgang

— Noen av årsakene til nedgangen er at andelen blant kvinner har gått ned, der flere har fått jobber innen butikk- og salgsarbeid. I tillegg har vi langt flere på tiltak denne måneden. Personene som går på tiltak, går ut av arbeidsledighetskøen, sier avdelingsdirektør Per Lund i NAV Vest-Agder til Fædrelandsvennen.

Det er ventet at ledigheten vil stige i fylket i desember, og at stigningen vil bli enda mer markert over nyttår.