Navalnij, en populær blogger som har avslørt korrupsjon i Russland, ble onsdag stilt for retten i byen Kirov anklaget for underslag. Saken ble utsatt en uke for å gi forsvarerne mer tid til å forberede seg.

Men torsdag innledet den mektige Etterforskningskomiteen, som rapporterer direkte til president Vladimir Putin, en ny sak mot Navalnij. I denne saken anklages Navalnij og hans yngre bror Oleg for å ha «lurt» et selskap til å undertegne en kontrakt på 3,8 millioner rubler, 690.000 kroner, med deres eget selskap og deretter stjålet pengene.

— Våknet på toget. Fant ut at nok en kriminaletterforskning var satt i gang. Det betyr at vår reise var vellykket, skrev Navalnij på mikrobloggtjenesten Twitter da han kom hjem til Moskva fra Kirov torsdag.

Navalnij selv avviser anklagene og hevder de er fabrikkert av Putin som del av en kampanje for å knuse opposisjonen. Han risikerer allerede ti års fengsel dersom han blir funnet skyldig i å ha stjålet 2,9 millioner kroner fra et tømmerselskap han i 2009 var rådgiver for i Kirov.

Etterforskningskomiteen har også anklaget Navalnij for å ha skaffet seg tillatelse til å praktisere som advokat på ulovlig vis, og for å ha stjålet over 18 millioner kroner fra et liberalt politisk parti i 2007.