LILLESAND: Megleren reklamerer med at Kampedalen er en av Sørlandets flotteste eiendommer. Et hus på 500 kvadratmeter helt i vannkanten i Norges mest attraktive kyststrekning er da heller ikke hverdagskost.

Boplikt gjør imidlertid at enkelte potensielle kjøpere kan ha trukket seg. Megleren som i fjor skulle selge eiendommen reklamerte derfor med at man kunne leie ut en godkjent hybel, og bruke resten som fritidsbolig. Nå er imidlertid Kjetil Lossius i Plussmegleren byttet ut med Gustav J. Sædberg.

Hus og hytte

— Det er mulig å løse dette med å leie ut hybelen, men jeg har mest tro på at det skal gå til noen som vil ha en kombinasjonsbolig. Her får man hus og hytte i ett. Det er god adkomst og kort vei til Kristiansand, sier eiendomsmegleren.

Han sier det er et drømmested i Ulvøysund. Likevel har verken den 82 meter lange brygga, de to holmene som følger med, den sydvendte beliggenheten, sjøbua eller det store huset lokket pengesterke kjøpere til å bla opp noe i nærheten av en prisrekord i området.Leder av Sørlandets Eiendomsmeglerforening, Lise Kjelle, spådde i fjor at det ville være vanskelig å selge noe i denne prisklassen.

— De siste årene har det vært vanskelig å omsette boliger med salgssum på rundt 20 millioner på grunn av finanskrisen, og det tar tid å få markedet i gang igjen, sa hun til Fædrelandsvennen da Kampedalen ble lagt ut for salg i fjor. I fjor ble det solgt tre-fire eiendommer i denne prisklassen på Sørlandet.

Gustav J. Sædberg er enig i at Kampedalen var for dyr i fjor.

— Den var for høyt priset i fjor, det svarte også markedet. Men nå tror jeg det er en fornuftig pris for et drømmested, sier Sædberg. Han kan foreløpig ikke si så mye om trykket for skjærgårdshytter i år. Selgerne har lagt ut noen fristende objekter, men kjøperne er ennå ikke på banen.

— Vi merker nok mer i løpet av mai, sier han.

Kjendiser og fester

Kampedalen har tidligere fått oppmerksomhet, både for sine kjente eiere og for store fester. Den 600 kvadratmeter store brygga har tidligere huset 600 mennesker på fest med MTV under Quartfestivalen. I 2006 fløy et helikopter i skytteltrafikk mellom Kristiansand sentrum og Ulvøysund med festdeltakere.

Finansmannen Atle Brynestad og hans kone, skuespilleren Linn Stokke, kjøpte i 1990 eiendommen for 6,5 millioner kroner av Jørgen Petter Christiansen.

Eiendommen ble deretter kjøpt av finansakrobat Thor Tjøntveit fra Grimstad for 6,7 millioner i 1991. I 1995 ble den solgt på tvangssalg for 3,9 millioner til nåværende eier.