På det laveste var indeksen nede på 915,93 poeng.

Nordsjøolje ble mandag ettermiddag omsatt for 59,48 dollar fatet, en nedgang på 2 prosent fra nattens nivå. Hovedårsaken til oljeprisfallet er frykt for spredning av det kinesiske coronaviruset, ifølge analytikerne.

Også de andre europeiske og nordiske børsene har gått markant ned mandag. I Frankfurt hadde DAX 30-indeksen mandag ettermiddag falt 2,6 prosent, og det samme var tilfelle for CAC 40-indeksen i Paris. I London svekket FTSE 100-indeksen seg 2,3 prosent. Ved børsene i Stockholm, København og Helsingfors var nedgangen mellom 2,1 og 2,3 prosent.

På hovedindeksen i Oslo var det kun ett selskap, TietoEVRY, som hadde oppgang, både omsetningen og oppgangen – 0,1 prosent – var relativt beskjeden. Ellers var det fall over hele linjen. Som vanlig var Equinor mest omsatt, og aksjeverdien falt 2,2 prosent.

Det største fallet sto hydrogenselskapet NEL for, med en nedgang på 10,6 prosent. Selskapets aksje har imidlertid hevet seg godt over 50 prosent det siste året.

Nedover gikk det også for blant andre DNB (-2,0), Norsk Hydro (-2,8), Frontline (-3,5), Aker BP (-3,25) og Norwegian (-5,5).