LYNGDAL: – Vi håper og tror at både fastboende, utflyttede lyngdøler og de flere tusen hytte— og campingturistene i kommunen vil sette pris på en egen nettavis spesielt for Lyngdal. Her vil vi bringe både småstoff og større nyheter, sier redaktør og daglig leder Nina Utland.

Lyngdals Avis blir en ren internettavis, noe som gjør at produksjons- og distribusjonskostnadene blir vesentlig lavere enn for papiraviser. Siden det ikke er lagt opp til betaling for å få tilgang til produktet, vil annonsesalg være hovedinntektskilden. I tillegg skal næringslivet tilbys plass i en felles nettportal for Lyngdal.

Lyngdals Avis kom første gang på nett 12. mai, og ble drevet i to-tre måneder på dugnad.

– Det viste seg raskt at det ble for tidkrevende å drive nettavis uten faste medarbeidere, og vi bestemte oss derfor å satse skikkelig. Driften organiseres nå gjennom selskapet Media Sør AS. Et nytt og forhåpentlig bedre avisprodukt skal etter planen være på nett igjen fra 8. oktober, sier Nina Utland.

Den 41 år gamle redaktøren sitter med 50 prosent av aksjene, mens Ariel Fåland og Mette Tånsberg har en firedel hver. De ser for seg at det blir en del dugnadsjobbing i innkjøringsfasen, men håper på sikt å kunne få inntekter nok til å lønne to årsverk.

– Lyngdal er en vekstkommune der det skjer utrolig mye spennende både innen kultur, turisme, handel og næringslivet ellers. Det skulle derfor være nok av stoff å hente her i form av tekst, foto og videosnutter. Vi håper også at lyngdøler ønsker å bidra for å gjøre produktet best mulig ved å skrive og fotografere for oss, sier Ariel Fåland.