258 stemmer til offshorebedriften AS Nymo i Grimstad, 173 stemmer til Kristiansand Dyrepark. Det var stillingen torsdag klokken 09, 25 timer etter andre og siste semfinale i tevlingen om å bli Årets Sørlandsbedrift 2016 var satt i gang, og 23 timer før den tar slutt.

I prosent: 60 til Nymo, 40 til Dyreparken. Dermed har Nymos forsprang skrumpet fra 65 de prosentene den hadde onsdag klokken 15.

Hos AS Nymo beregnes, sveises og monteres det. Men de ansatte får nok fri den tiden det tar å sende en sms-stemme til 03811 og skrive «BEDRIFT G». Foto: Arkiv/Kjartan Bjelland

Noe stemmeskred er det imidlertid ikke — så langt. Til sammenligning: Da Igland Garasjen sikret seg finaleplass etter å ha vunnet første semifinale mot Norgesplaster, var det med 1265 stemmer.Men det hører med til historien at Kristiansand Dyrepark har varslet innspurt torsdag. Onsdag sa parkens Hans Martin Sveindal at de hadde en plan for onsdag, og en plan for torsdag. «Jeg vil ikke røpe for mye, men verden skal nok se at vi setter inn et kraftigere støt torsdag», varslet Sveindal.

Fredag klokken 08 vet vi hvem Igland Garasjen møter i finalen. Vi i fvn.no skal nok komme tilbake med en ny løypemelding før det.

SLIK STEMMER DU:

Stem på Kristiansand Dyrepark ved å sende sms til 03811 og skriv «BEDRIFT E».

Stem på Nymo ved å sende sms til 03811 og skriv «BEDRIFT G».

Husk mellomrom mellom «BEDRIFT» og bokstaven du vil angi. Vanlig sms- takst gjelder.

Denne andre semifinalen starter onsdag 5. oktober klokken 08 og avsluttes fredag 7. oktober kl. 08.