Flere bøtelagt i trafikkontroller

UP hadde torsdag flere trafikkontroller på Sørlandet. Politiet beslagla både førerkort, skilt og skrev ut forelegg.

AGDER: Under en kontroll ved Moy Moner i Grimstad torsdag ettermiddag fikk seks bilførere forelegg for å ha ha tråkket for hardt på gassen. Høyeste målte hastighet var 64 km/t i 50-sonen. I samme kontroll fikk to forelegg for å ha brukt håndholdt mobiltelefon mens de kjørte.

Da UP hadde kontroll på riksvei 9 ved Eikeland i Vennesla ble det skrevet ut to forelegg til fartssyndere. Her var høyeste hastig 70 km/t i 60-sonen.

En 19 år gammel mann fikk førerkortet beslaglag, da han ble tatt for å kjøre 86 km/t i 60-sonen på fylkesvei 408 på Rise i Arendal.

På Vikeland i Vennesla stoppet UP to unge mopedister. Den ene fikk et gebyr for å ha slitte dekk, mens den andre et forelegg for å kjøre på gang- og sykkelvei. Mopeden til sistnevnte ble også avskiltet fordi skiltet med registreringsnummeret var bøyd. Begge mopedførerne var 16 år gamle gutter.

På E 39 i Flekkefjord ble 10 bilførere tatt for å bruke håndholdt mobiltelefon. Forelegget for feil bruk av mobiltelefon for bilførere er i dag 1700 kroner.

Les hele saken med abonnement

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.