– Det har vært en del oppdrag gjennom natta. Nå har det roet seg, men det var en periode jeg følte at det meste av Grim ringte inn til oss, sier operasjonsleder Knut Odde i Agder politidistrikt.

Hendelsen han refererer til er den som trolig har påvirket flest kristiansandere natt til søndag.

Det var klokka 04.13 at politiet fikk inn melding om at kirkeklokkene på Grim ringte.

– Innringer sa at det hadde pågått i 20–25 minutter. Vi fikk etter hvert rundt 50 telefoner fra folk som var plaget av lyden. Vi brukte en del tid på å få tak i kirketjener og sogneprest som etter hvert fikk ordnet opp slik at roen senket seg, sier Odde.

Kirka beklager

Årsaken til kimingen, som varte i rundt en time, skal være en teknisk feil, og Grim kirke har søndag gått ut på Facebook og beklaget hendelsen:

«Kjære Grimsbeboere,

Beklager at vi har holdt mange våkne med kirkeklokkene i natt. Det har vært en eller annen teknisk svikt i det automatiske anlegget for klokkeringing. Vi vet ikke hva, men skal finne ut av det. Dette håper vi ikke skjer igjen.

Takk til alle som tok kontakt med politiet, slik at vi fikk stoppet dette.

Beklager nok en gang.

Håper dere alle får en fin dag!»

Mange hendelser

For øvrig har politiet har hatt hendene fulle med diverse oppdrag natt til søndag, både på veiene og når det gjelder ulike typer ordensforstyrrelser i hele distriktet.

Her er politiets egen oppsummering av natta:

#Froland #FrolandsVerk Kl 2327. Politiet rykket ut til Frolands Verk da vekter anmodet om bistand til å få kontroll på en person som hadde knust en rute på en bil. En person ble bortvist fra området og vil bli anmeldt for skadeverk på en bil.

#Lillesand Kl 2340. Politiet rykket ut til utested i Lillesand etter melding om at en vekter var utsatt for vold av gjest. Politiet har pågrepet en person som vil bli anmeldt for vold, trusler og rasistiske ytringer. Kjørt arrest og sak opprettes.

#Kristiansand Kl 0025. UP har stanset bil der fører mistenkes for ruskjøring. Det er også tatt beslag i diverse piller og noe pulver. Blodprøve sikret og sak opprettes. Bilen ble stanset på E18 v/Hånes.

#Kristiansand Kl 0029. Politiet rykket ut til voldshendelse på Grim der en person skal ha blitt sprayet med pepperspray. I kjølvannet av dette er to personer pågrepet og sitter nå i arrest. Sak opprettet.

#Flekkefjord Kl 0035. Politi og brannvesen rykket ut til en mindre brann i en søppeldunk som var flyttet inn i en jernbanetunnel. Brannen raskt slokket. Ingen annen skade enn på søppeldunken.

Ruskjøring

#Kristiansand Kl 0049. Politiet stanset bil i Vågsbygd der fører mistenkes for ruskjøring. Blodprøve sikret. Vil også bli anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort.

#Kristiansand Kl 0105. Politiet rykket ut til privat adresse Lund etter mange meldinger om høy musikk. Fremstod som karaokeanlegg var i bruk utendørs. Innehaver av festen pålagt å skru av anlegget for resten av natten.

#Kristiansand Kl 0110. En person anmeldes for urinering på offentlig sted i Vestre Strandgate.

#Kristiansand Kl 0113. I forbindelse med trafikkontroll på Rundingen stanset UP en bil der fører mistenkes for ruskjøring. Blodprøve sikret og sak vil bli opprettet. Det er også besluttet beslag av førerkort.

#Kristiansand Kl 0116. En mann bortvist fra sentrum etter å ha vært nærgående mot kvinnelige gjester på utested. Uvisst om forholdet vil bli anmeldt.

Tross en regnfylt lørdagskveld og natt til søndag, så har det vært flere hendelser enn normalt i Agder. (Illustrasjonsfoto tatt sent lørdag kveld) Foto: Torgeir Eikeland

Naken mann i sentrum

#Grimstad Kl 0135. Melding om båt som la til ved brygge i sentrum der innringer fikk en mistanke om at båten var stjålet. Ingen personer påtruffet, men båten var stjålet fra et båtsenter. Eier har fått båten tilbake. Politiet oppretter sak.

#Kristiansand Kl 0140. Politiet har pågrepet en person som har fremsatt trusler mot vekter på utested i sentrum. Sak er opprettet.

#Lyngdal Kl 0152. Melding om naken mann, kun iført T-skjorte som satt på Rådhusplassen. Ved politiets ankomst var ikke mannen å se - det ble søkt i området uten funn.

#Kristiansand Kl 0202. Ung kvinne bortvist fra sentrum etter å ha vært kranglete og ufin mot vektere på utested.

#Iveland Kl 0205. Politiet har gjennomført promillekontroll på Birketveit. Ingen reaksjoner fra politiet.

#Arendal Kl 0230. To personer bortvist fra sentrum for resten av natten grunnet ufin oppførsel.

To utsatt for vold

#Kristiansand Kl 0239. En person falt mot en kant og fikk kutt i hodet utenfor utested i sentrum. Dette skal ha skjedd som følge av et dytt fra annen person som ut fra utestedet. Politiet har ingen konkrete mistenkte, men sak er opprettet.

#Kristiansand Kl 0253. UP stanset bil i forbindelse med kontroll på Rundingen der fører mistenkes for promillekjøring. Nødvendig prøve er sikret og sak opprettes. Førerkort er tatt i beslag.

#Kristiansand Kl 0255. UP har stanset bil på Vesterveien i utkanten av sentrum der fører mistenkes for promillekjøring. Prøve er sikret og sak opprettes. Førerkort er tatt i beslag.

#Arendal Kl 0255. To personer skal ha blitt utsatt for vold på Langbrygga. Uklart hva som har skjedd grunnet beruselse og språklige utfordringer. Begge kjørt legevakt for sjekk. Politiet oppretter sak.

Fant person på sofaen

#Kristiansand Kl 0307. Politiet rykket ut til privat adresse på Gimlevang etter melding om innbrudd i et bolighus. Innringer fant en person sovende på sofaen. Da denne våknet forsvant han ut av huset. Pågrepet av politiet ikke langt unna. Politiet oppretter sak.

#Arendal Kl 0307. Politiet har bortvist en ung mann fra serveringssted i sentrum som hadde vært til sjenanse for kunder og ansatte. Bortvist fra resten av natta.

#Farsund Kl 0319. Melding om slagsmål ved serveringssted i sentrum. Ved politiets ankomst var det rolig på stedet. Ikke meldt om personskade.

#Vennesla Kl 0348. Politi og ambulanse rykket ut til voldshendelse i Vennesla. Etter å ha vært i kontakt med begge parter fremstår det fremdeles noe uklart hva som har skjedd. Begge er sjekket av ambulansepersonell, og det var ikke behov for mer oppfølging enn dette. Partene er pålagt å holde seg borte fra hverandre i tiden fremover, og det er uklart om det vil komme anmeldelse på forholdet.

#Vennesla Kl 0405. Melding om bil som har kjørt av veien på Drivenesvegen v/Venneslafjorden. Ingen personskade. Bilen vil bli fjernet av bilberger da den står litt ut i veibanen.

Kirkeklokker amok

#Kristiansand Kl 0420. Politiet blir nedringt av folk som melder om at kirkeklokkene i Grim Kirke ringer. Har pågått en stund. Det jobbes med å komme komme i kontakt med noen som kan håndtere dette.

#Kristiansand Kl 0447. Da har roen senket seg, og forhåpentligvis forblir det slik resten av natten.

#Kristiansand Kl 0503. Melding om bilbrann på Langenesveien v/Paradisbukta. Bilen skal være overtent. Nødetatene på vei. Oppdateres.

#Kristiansand Brannvesen er på stedet og har startet slukking. Bilen står i veibanen og veien er akkurat nå stengt.

#Kristiansand 05.39: Brannen er slukket. Bilen er fjernet fra veibanen. Brannårsak er ukjent.

#Froland Kl 0540. Melding om noe stein som har rast ut i veibanen på RV42 v/Hinnebu. Skal være på forholdsvis rett strekning. Veitrafikksentralen varslet og de sender ut folk for å håndtere det.