Navnet på hennes samboer, som fortsatt er savnet, frigis også.

Den omkomne kvinnen er 25 år gamle Agnieszka Anna Brozyna. Hun er polsk statsborger. Hennes samboer, 25 år gamle Lukasz Jan Trusilo er fortsatt savnet. Også han er polsk statsborger.

Samboerparet var bosatt i Stavanger.

Ingen vitner

Det var nær familie til omkomne Agnieszka Anna Brozyna som var i turfølge med de to forulykkede, opplyser politiet.

– Etterforskningen så langt viser at det ikke har vært øyenvitner til selve ulykken. Politiet kan derfor ikke si noe sikkert om hvordan de to forulykkede havnet i vannet. Det er imidlertid ingenting som tyder på at dette er noe annet enn en ulykke med verst tenkelig utfall, sier politistasjonssjef Liv Versland Seland i Agder politidistrikt.

Ifølge politistasjonssjefen var det ingen andre på platået da ulykken skjedde. Det var de andre i turfølget som først ble klar over ulykken.

Vurderer søk

Det ble etter hendelsen søkt i et stort område rundt ulykkesstedet i forbindelse med redningsaksjonen søndag kveld og natt til mandag.

– Det vurderes nå om det skal iverksettes søk etter antatt omkommet. Det er ikke tatt stilling til når og hvor et eventuelt nytt søk gjennomføres, sier Liv Versland Seland.

Da ulykken ble varslet ble det satt inn store ressurser. Kvinnen ble raskt funnet av et redningshelikopter, og fraktet til Haukeland Universitetetsjukehus i Bergen, men kort tid senere erklært død.

20 meter ned til sjøen

Flere redningsskøyter, dykkere, et marinefartøy og flere helikoptre deltok under redningsaksjonen søndag kveld og natt til mandag.. Det ble også benyttet ROV (fjernstyrt undervannsfarkost) og droner.

De to havnet i sjøen fra platået ved hulene på bildet. Foto: Fredrik Refvem, Stavanger Aftenblad

Fra platået med de spektakulære jettegrytene er det 20 meter ned til sjøen. Det regnes som nærmest umulig å ta seg ned og opp fra sjøen til jettegrytene.

Fastboende i Åna-Sira har flere ganger advart turister mot at det kan bli svært glatt på fjellet etter at det har regnet.

Oppdateres.