Det har vært flere trafikale problemer i Agder på grunn av glatte veier lørdag ettermiddag.

- Dette er et signal om at det begynner å bli holkeføre, sier Lars Hyberg, operasjonsleder ved Agder politidistrikt, til Fædrelandsvennen rundt klokka 14.50.

- Holkeføre er når det regner på hardpakket snø og regnet fryser, presiserer han.

Klokka 14.05 meldte politiet at en bil hadde «sporet av» og kjørt inn i autovernet på E 39 ved Fardal i retning Lyngdal.

Det er ikke snakk om personskade, kun materielle skader på kjøretøyet.

I Kristiansand skal et vogntog med biler hatt fått problemer i Vågsbygd. Det skal ha sperret innkjøringen til Fiskåtangen.

Ifølge politiet skal en bil også ha kjørt ut ved oppkjøringen til industriområdet Høllen vest. Heller ikke her var det personskade.

- Politiet opprettholder oppfordringen om å kjøre pent. Nå kommer mye av nedbøren som regn, og det gjør at det er speilblankt enkelte steder, sier Hyberg.

- Det er veldig glatt i Agder, og vi har fått mange telefoner om at folk står fast i bilene sine, spesielt vest i fylket, forteller Marita Bakkebø, trafikkoperatør på Vegtrafikksentralen sør.

- På strekningen fra Opta i Farsund til Opofte i Kvinesdal er det veldig glatt. Der har vi gått mange klager på at biler står fast på grunn av glatt veibane, sier Bakkebø, som understreker ved 15.40-tida at strøbil er i ferd med å strø veien.

Hun opplyser at det er krevende forhold for entreprenørene, som har måttet forholde seg til blant annet underkjølt regn.