Den tidligere Randesund-spilleren Elias Nahiry (19) fikk proffkontrakt med Start i november i fjor.

Bare ett år og null førstelagskamper senere er han ferdig i klubben. Kantspilleren har undertegnet en treårskontrakt med 2. divisjonsklubben Grorud, melder Start på sine egne hjemmesider torsdag.

- Grorud er en spennende klubb. Jeg tror spillestilen deres vil passe meg bra, og klubben virker derfor som et naturlig valg for min videre utvikling, forteller Nahiry, som endte opp med å spille 31 kamper for Starts andrelag.

Åge Harald Drangsholt

KRS-spiller har skrevet ny kontrakt

Foto: Lena Lislevand

Jonas Myreng Elverhøy har skrevet ny ettårskontrakt med Kristiansand Topphåndball (KRS). Det skriver klubben på sin hjemmeside.

– Jonas er en treningsvillig og hardtarbeidende person som til en hver tid ønsker å utvikle seg. Han har slitt med en del skader gjennom sesongen, og har derfor ikke fått noen kontinuitet i sin trening. Med en god preseason inn imot neste sesong, er jeg imidlertid helt sikker på at vi kommer til å få se masse gode prestasjoner fra Jonas, sier KRS-trener Victor Skillhammar til klubbens hjemmeside.

Den tidligere Elverum-spilleren kom til KRS foran denne sesongen, fra den svenske klubben Lugi HF.

Selv forklarer Elverhøy valget sitt slik:

– Jeg valgte å forlenge med KRS fordi det er her det er mest riktig for meg å være nå. KRS har et fantastisk medisinsk apparat, som har hjulpet meg masse med å gjøre skulderen, i første omgang, klar for forsvarsspill. Nå ligger jeg i rute til å også kunne spille angrep igjen neste sesong. I KRS har jeg også trenere som har troa på meg, og sammen tror jeg både klubben og jeg kommer til å ta store steg i tiden fremover.

Siste innlegg

Vegard Damsgaard

Start signerer forsvarsspiller

Mani Pålerud under eliteseriekamp i 2022. Foto: Marius Simensen / NTB

Fredrik Mani Pålerud har signert kontrakt ut året med IK Start. 30-åringen spilte de foregående to sesongene i Sandefjord, og har tidligere spilt for Sandnes Ulf og Kongsvinger.

– Det kjennes godt å signere for IK Start. Jeg har vært her og trent med laget i en god måned, og føler meg godt integrert i gruppa allerede, sier høyreback Pålerud til IK Starts hjemmeside.

Hovedtrener Azar Karadas gleder seg til å jobbe videre med ham.

– Vi er glade for at vi fikk muligheten til å signere Fredrik, og at han har takket ja til å bli en del av gruppen vår og det vi prøver å bygge her. Han har trent med oss en stund nå, og han har glidd veldig godt inn i spillergruppen, uttaler Karadas.

Han mener Pålerud vil tilføre laget rutine og kvalitet.

Etter at 30-åringen forlot Sandefjord ved årsskiftet, har han flyttet til Kristiansand sammen med samboer fra Flekkefjord. Han har ved siden av fotballkarrieren fullført juridisk utdannelse, og er nå på jobbjakt.

– Jeg håper å kunne skaffe meg litt arbeidserfaring fra det juridiske kombinert med fotballkarrieren, sier Fredrik Mani Pålerud til Starts hjemmeside.

Sondre Zachariassen

Ryerson og Dortmund klare for semifinalen i Champions League

Julian Ryerson (t.v.) og Antonie Griezmann under kvartfinalen på Signal-Iduna Park i Dortmund tirsdag kveld. Foto: Bernd Thissen, DPA/AP

Borussia Dortmund leverte effektiv angrepsfotball og sendte Atlético Madrid ut av mesterligaen med 4-2-seier i en thriller på eget gress.

Dortmund er i semifinale i mesterligaen for første gang siden 2013. Paris Saint-Germain blir motstander, og Julian Ryerson og hans lagkamerater åpner på hjemmebane.

Lyngdølen gjorde en fin figur i tirsdagens kamp og spilte samtlige 90 minutter for hjemmelaget.

Ryerson pådro seg gult kort i første omgang.

Imponerende av Dortmund

I en kamp der lagene vekslet på å ligge an til avansement imponerte Dortmund stort både før pause og mot slutten av kampen. Det holdt til 5-4-seier sammenlagt etter 1-2-tap i Spania.

Veteranen Marcel Sabitzer markerte seg særlig for vertene, og han tok hovedrollen da tyskerne gikk fra 2-2 til 4-2 i løpet av tre minutter i 2. omgang. Først med et signaturløp og påfølgende glitrende innlegg til Niclas Füllkrug og deretter med et langskudd ned i hjørnet som Atlético-keeper Jan Oblak sprellende måtte gi tapt for.

Midtbanemannen fra Østerrike hadde også målgivende pasning før pause, og det var der Dortmund la grunnlaget for seieren. Etter sjanser til begge lag helt i starten, tok vertene et solid grep om oppgjøret.

– Dette gjør vondt. Slik går det i fotballen når man ikke utnytter sjansene sine, og særlig er det slik i mesterligaen, sa Atlético-kaptein Koke til Movistar etter en dag da to spanske storlag slapp inn fire mål hver og røk ut etter å ha vunnet første kamp.

Pangstart

Den første scoringen lot vente på seg til det var spilt 33 minutter. Da slo Mats Hummels en glitrende utsidepasning til Julian Brandt, som kjapt vendte av Axel Witsel og hamret ballen inn via hånden til Oblak fra spiss vinkel.

Fem minutter senere var hjemmelaget på farten igjen, og Ian Maatsen skulle score sitt første mesterligamål. I et vakkert angrep hælsparket Sabitzer ballen til venstrebacken, som kom i stor fart og klistret ballen inn nede ved stolpen.

Atlético så på dette tidspunktet ufarlig ut, og det normalt så defensivt sterke laget hadde for ellevte kamp på rad sluppet inn mål. Med 2-3 sammenlagt etter halvspilt kamp i Tyskland så trener Diego Simeone seg nødt til å ta nådeløse grep.

Heftig utvikling

Den tidligere midtbaneterrieren var nådeløs og byttet ut tre spillere i pausen. Pablo Barrios, Ángel Correa og Rodrigo Riquelme ble byttet inn, og de skulle bidra til å sette fart på bortelaget.

Allerede tre minutter etter hvilen fikk gjestene scoringen som utlignet dobbeltoppgjøret. Mario Hermoso lå bak i feltet på en corner og headet mot mål, og avslutningen gikk via beinet til Hummels slik at Dortmund-keeper Gregor Kobel var utspilt.

Correa misbrukte en stor sjanse etter 56 minutter, men skulle lykkes sju minutter senere. Atlético kontret med stor kraft, og argentineren fikk to sjanser. Først ble han blokkert, men så hamret han ballen i mål via tverrliggeren og snudde det hele.

Ryerson semifinaleklar

Sammenlagtledelsen skulle holde i sju minutter. Da gjorde Füllkrug 3-2 med et ypperlig hodestøt, og det sendte Dortmund-fansen i ekstase. Båret fram av den gule veggen scoret vertene igjen, og de klarte å holde unna for Atlético-presset mot slutten.

Onsdag har ytterligere tre nordmenn – Erling Braut Haaland, Oscar Bobb og Martin Ødegaard – sjanse til å nå semifinalen.

(©NTB)

Pål Wollebæk Jørgensen

Jerv møter Strømsgodset i Arendal

Jervs hjemmebane Levermyr er ennå ikke klar for spill etter en snørik og kald vinter. Nå er det bestemt at Jervs cupkamp mot topplaget Strømsgodset i neste uke spilles på Norac Stadion i Arendal.

Sparebanken Sør Arena ble aldri vurdert som kamparena. Både på grunn av underlaget og logistikk for lagene.

Levermyr har fått hard medfart i vinter og er foreløpig ikke spilleklar.

- Det har forsvunnet så mye gress på den banen, det har dødd ut i store felter. De har rett og slett frosset i stykker, sa bygartner Rolf Inge Pettersen i Grimstad kommune til Agderposten for to uker siden.

Jerv spilte sin første hjemmekamp for sesongen på Cemo Arena på Flekkerøya.

Åge Harald Drangsholt

KRS og Vipers vurderer nytt fellesarrangement i Aquarama

KRS og Vipers planlegger et fellesarrangement i Aquarama tirsdag 23. april. Foto: Henrik Gill

Kristiansand Topphåndball (KRS) skal spille nedrykkskvalifisering hjemme mot Melhus tirsdag 23. april. Det er den første av inntil tre kamper, der vinneren spiller i eliteserien kommende sesong mens taperen spiller i 1. divisjon.

Verdt å merke seg er det at Vipers har lyst til å spille sin første sluttspillkamp i Aquarama samme kveld.

– Det stemmer at vi planlegger å ha to kamper etter hverandre. Først Vipers og så KRS, vi skal treffe KRS onsdag for å lande detaljene rundt arrangementet, skriver Aleksander Kristiansen, arrangementsansvarlig i Vipers i en e-post.

Årsaken til at Vipers vil spille tirsdag, og ikke onsdag, er at de ønsker en dag ekstra å forberede seg til den uhyre viktige Champions League-kvartfinalen mot Györ påfølgende lørdag.

Lagene hadde også fellesarrangement tidligere i sesongen, da de spilte NM samme kveld.

- Det er ikke hundre prosent bestemt ennå, men antagelig blir det dobbeltkamp. Den største fordelen er at vi halverer riggkostnadene i Aquarama, sier Peder Langfeldt, salgs- og markedssjef i KRS.

KRS spiller returkampen borte mot Melhus søndag 28. april, mens en mulig tredje og avgjørende kamp ikke er berammet ennå.

Nicolai Gaustad Olsen

Rundt 400 løpere i aksjon i Kristiansand i dag

Her er de 117 deltakerne i løypa litt over klokka 9 lørdag. Foto: Skjermdump: racetracker.com

Lørdag klokka 07 og 08 var det start for 117 deltakere i ultraløpet Krsultra 60.

Det er et 60 kilometer langt terrengløp med samlet stigning på rundt 2200 meter. Start og målgang er ved Aquarama i Kristiansand sentrum.

Ifølge nettsida til Krsultra er underlaget fordelt på 7 km asfalt, 15 km grus/kjerrevei og 38 km teknisk sti. Løypa er teknisk krevende og tar deg med på en rundtur i Bymarka og Skråstadheia.

Forventet målgang er alt fra rundt klokka 13.00 i ettermiddag til 20.00 i kveld.

Det skal også være et halvmaraton på 21 kilometer og en 10-kilometer, som starter henholdsvis klokka 12 og 13.

– Totalt vil det bli rundt 400 løpere i aksjon i dag, opplyser løpsleder Thomas Øderud.

I tillegg vil det være et barneløp, Aq Tangen mini, med start utenfor Aquarama. Dette løpet starter klokka 11.

Shayan Jalilian

Slik spilles cupens 2. runde

MK slo ut Start i cupens første runde. Bryne er neste motstander. Foto: Tor Erik Schrøder

Fire lag fra Sørlandet er klare for andre runde i cupen, som ble offentliggjort fredag ettermiddag.

Mandalskameratene, som slo ut Start på straffekonk i første runde, får besøk av 1. divisjonslaget Bryne.

Fløy slo på sin side ut eliteserielaget Sandefjord, og får besøk av Egersund på Cemo Arena i andre runde.

Jerv skal spille mot Strømsgodset, mens Arendal møter Fram Larvik.

Det betyr at ingen av sørlandslagene som tok seg videre får lokale motstandere i cupens andre runde.

Dette er trekningen:

Skjervøy – Alta

Fløya – Tromsø

Tromsdalen – Lyn

Junkeren – Bodø/Glimt

Melhus – Ranheim

Stjørdals/Blink – Levanger

Strindheim – Molde

Træff – Kristiansund

Hødd – Aalesund

Stord - Lysekloster

Bjarg – Åsane

Frøya - Sogndal

Askøy - Brann

Torvastad – Viking

Vard Haugesund – Sandnes Ulf

Mandalskameratene – Bryne

Fløy – Egersund

Jerv - Strømsgodset

Pors – Odd

Eik Tønsberg – Fredrikstad

Fram – Arendal

Hønefoss – Sarpsborg 08

Elverum – HamKam

Eidsvold Turn – Mjøndalen

Ull/Kisa – Rosenborg

Strømmen – Lillestrøm

Skeid – Raufoss

Frigg – KFUM

Oppsal – Vålerenga

Bærum – Stabæk

Kjelsås - Kongsvinger

Råde – Moss

Patrick Toth

Rekordpåmelding for Sør Cup

Musab Baadle (14) ble den store helten da Donn vant 3–0 over Vindbjart i G14 9-er-finalen i Sør Cup i fjor. Foto: Lena Lislevand

- Fjorårets ganske solide rekord ble slått onsdag, melder markedsansvarlig for Sør Cup, Gustav Steimler.

Han legger til at de kommende ukene blir hektiske for Sørlandets største fotballturnering.

- Vi ligger nå på 617 påmeldte lag. Det er en del av dem som er på venteliste, så vi får se hva det endelige deltakertallet blir.

Den tradisjonsrike turneringen går av stabelen 22.-26. juni.

Sondre Zachariassen

Ryerson og BVB tapte 1-2 mot Atletico Madrid

Ryerson (t.h.) i kamp med Atletico Madrids Antonie Griezmann. Foto: Susana Vera NTB/Reuters/AP

Lyngdølen Julian Ryerson og hans lagkamerater i Borussia Dortmund var på vei mot et stygt tap, men Sebastien Haller tente håpet med 1-2-målet mot Atlético Madrid.

To innbyttere samarbeidet om reduseringsmålet i det 81. minutt. Julian Brandt slo en fin stikker mot Haller. Ivorianeren lot seg ikke lure av at ballen ble bremset av hånden til Nahuel Molina. Han gjorde en piruett og banket ballen i hjørnet.

På overtid av overtiden ble det nesten 2-2. Ryerson slo et flott innlegg til Brandt, som nikket i krysset og ut. Også innbytter Jamie Bynoe-Gittens traff tverrliggeren i sluttminuttene, med et mektig venstrebeinsskudd.

Uansett lever spenningen for fullt før returkampen i Tyskland, etter at Atlético lenge truet med å punktere den.

Gjestene hadde ballen mest i første kvartfinale i mesterligaen på Estádio Metropolitano, men håndterte ikke hjemmelagets ekstremt høye og aggressive press og ga bort to mål etter forsvarsbrølere.

– Vi må leve med resultatet i dag. Det er ikke lett å spille fotball her, og på en slik kveld kan man også gå under, sa Emre Can til DAZN.

– I perioder dominerte de oss fullstendig i duellspillet. Vi hevet oss etter pause, og muighetene våre er ikke verst.

Brølere

Allerede før det var spilt fire minutter kom gjestene under, etter at de med noen fryktelige valg ga bort ballen rett utenfor egen 16-meter.

Keeper Gregor Kobel hadde ballen og ble presset av Álvaro Morata. I stedet for å klarere, spilte han kort til Ian Maatsen som var hardt presset. Venstrebacken spilte blindt med utsiden på tvers av banen, og ballen gikk rett til Rodrigo de Paul, en av fem Atlético-spillere som presset på siste tredel. Han hadde nesten åpent mål og gjorde ingen feil.

Ledelsen ble doblet i det 32. minutt etter mer forsvarsrot. Nico Schlotterbeck skulle nikke unna et innkast i banens lengderetning, men stoppermakker Mats Hummels hadde beveget seg inn bak ham og ropte på ballen. Hummels satte både seg selv og makkeren ut av spill med en svak klarering rett til Morata, som spilte direkte fram til Antoine Griezmann. Han dyttet ballen til venstre til Samuel Lino, som scoret enkelt.

Det burde blitt 3-0 kvarteret før slutt, da Griezmann fant Lino ved lengste stolpe med et fantastisk frispark. Kobels parade fra kort hold viste seg ekstra viktig da Haller reduserte noen minutter senere.

– Vi vant, og det er det viktigste. Det var synd at vi slapp inn et mål mot slutten, men vi vant kampen, og nå skal vi reise til Tyskland og prøve å vinne der også, sa Griezmann til Movistar.

Forrykende

Atlético innledet kampen forrykende og hadde skapt en stor sjanse allerede før ledermålet. Kampen var så vidt i gang da Griezmann spilte fram Morata, men Maatsen blokkerte skuddet i siste øyeblikk.

Rett etter 1-0-målet viste Kobel klasse da han reddet et frekt hælspark fra tidligere Dortmund-spiller Axel Witsel, men belgieren var i offsideposisjon.

Lino viste seg også fram med et spektakulært brassespark, men Kobel reddet igjen.

Den første drøye halvtimen håndterte ikke Borussia Dortmund hjemmelagets høye press og mistet stadig ballen i farlige situasjoner. Mot slutten av første omgang begynte laget omsider å få til spill som ga avslutningsmuligheter, men Jan Oblak i Atlético-målet ble ikke satt på store prøver.

Håndgemeng

Ryerson og hans lagkamerater kjempet hardt for å komme inn i kampen igjen, men hjemmelaget hadde stort sett kontroll.

Etter en snau time gnistret det til på sidelinja etter at Atlético Madrid spilte videre da Emre Can lå nede med smerter etter en duell. Det ble nesten håndgemeng mellom Atlético-trener Diego Simeone og Borussia Dortmunds sportsdirektør Sebastian Kehl.

Statistikken viste at Borussia Dortmund hadde ballen omtrent dobbelt så mye som Atlético Madrid, men hjemmelaget var giftigst og vant fortjent. Dortmunds innbitte kjemping kunne likevel gitt mer enn redusering seg da vertene ble slitne, men det ble med to treff i metallet.

I returkampen neste uke må den spanske klubben greie seg uten Lino, som var en av de store forgrunnsfigurene onsdag. Brasilianeren pådro seg gult kort da han var ufin mot Schlotterbeck i første omgang.

(©NTB)

Åge Harald Drangsholt

Uldal tatt ut på rekruttlandslaget

Martin Uldal fra Birkenes IL. Foto: Geir Olsen

Martin Uldal fra Birkenes IL får fornyet tillit på rekruttlandslaget, etter flere sterke skiskytterresultater denne sesongen. Det ble klart da skiskytterlandslaget ble offentliggjort tirsdag.

På de fem siste konkurransene i IBU-cupen (nivået under verdenscup) ble det to seirer, to andreplasser og en tredjeplass. I tillegg fikk han med seg en bronsemedalje i EM.

Det holdt likevel ikke til en plass på et elitelandslag som totaldominerte både verdenscupen og VM denne sesongen.

Andreas Aas, lagkamerat i Birkenes IL, er tatt ut på U23-landslaget.

Åge Harald Drangsholt

Labert billettsalg foran Vipers-konserten: - Plass til flere

Tor Marius Markussen (t.v.) i KRS Live, Arnfinn Haukom Olsen, salgs- og markedssjef i Vipers, initiativtaker Trond-Are Kjøniksen og medarrangør Tore Løvland, avbildet i KRS Live hvor konserten skal avholdes. Foto: Åge Harald Drangsholt

Onsdag kveld kl. 19.00 arrangeres en konsert til inntekt for Vipers i KRS Live. Supporter Trond-Are Kjøniksen tok initiativ til konserten mens Vipers lå nede for telling økonomisk, og overskuddet går til klubben. Billettene koster 250 kroner.

Kjøniksen håpet på minst tusen tilskuere, men tirsdag formiddag var det lite som tydet på slike tall.

– Jeg har ikke den fulle oversikten, men totalt tipper jeg vi ender på ca. 300 solgte billetter, sier Arnfinn Haukom Olsen, salgs- og markedssjef i Vipers.

Hvordan er dere fornøyd med det?

– Vi kunne alltids hatt litt flere, men målet var 200 så vi ligger i alle fall foran det. Men vi har absolutt plass til flere, sier Haukom Olsen, som opplyser at det blir mulig å kjøpe billetter i døra.

Kjell Are Janz er konferansier mens disse lokale artistene opptrer gratis: Sofie Fjellvang, Arthur Stulien, Sub Trees, Gledeskompaniet, Stein Roger Sordal, Kira J. (Kirsten Jåsund) og Aase Helene Røinaas Aabel.

Rune Stensland

Imponerte internasjonalt

Oskar Erklev tok bronse på 200 meter butterfly søndag. Foto: Lucas Paturel

Under helgens Swim Open Stockholm var det flere sørlendinger som leverte gode prestasjoner i vannet.

Oskar Erklev (18) fra Team Sør/Vågsbygd SLK svømte inn til personlig rekord og bronsemedalje på 200 meter butterfly søndag ettermiddag.

Med tiden 2.03,53 svømte han også inn til ny kretsrekord på distansen.

Birk Lee Johansen (21) fra Team Sør/Kristiansand SA leverte også en solid prestasjon fredag ettermiddag.

På 400 meter fri svømte han inn til personlig rekord på tiden 3.59,80. Han brøt dermed den magiske 4-minuttersgrensen. Johansen satte også kretsrekord på øvelsen.

Dette svenske storstevnet var et av hovedmålene for svømmerne denne sesongen. Det var mange internasjonale stjerner som deltok i Stockholm denne helgen.

NTB

Nora Mørks klubb skal detronisere Vipers – ekstra eier skal gi «best i verden»-status

Nora Mørks Esbjerg skal bli verdens beste. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Den danske håndballstorheten Esbjerg, med en rekke norske stjerner i troppen, forsterker med en ekstra eier for å bli verdens beste kvinnelag.

I en pressemelding søndag opplyses det at eiergruppen i Esbjerg er utvidet fra tre til fire personer.

Den mangeårige sponsoren Dennis Hansen, som står bak IT-selskapet Bluebyte, slutter seg til de eksisterende eierne Bjarne Pedersen, Kurt Skov og Peter Jørgensen.

Hansen har vært med som sponsor i klubben til Nora Mørk i hele 17 år.

– Fram til nå har jeg fra sidelinjen forsøkt å øke mitt bidrag rundt å utvikle denne fantastiske håndballklubben, og som ny medeier kommer jeg nå enda tettere på, sier han.

– Jeg har stor respekt for arbeidet de tre nåværende eierne har lagt ned, og jeg håper å kunne bidra med energi og ideer til hvordan vi kan videreutvikle produktet, legger Hansen til.

De fire eierne har like eierandeler.

Esbjerg skriver ingenting om utvidelsen av eiergruppen påvirker økonomien utover at klubben innen få år «vil nå en omsetning på 30 millioner danske kroner».

Ambisjonen om å bli verdens beste håndballklubb er en del av prosjektet som omtales som «Masterplan 2027».

Esbjerg har endt på fjerdeplass i Champions League de siste to sesongene. Kristiansand Vipers har vunnet begge ganger, og også i 2020/21-sesongen gi det norske laget til topps.

Patrick Toth

Jerv-kamp flyttes på ny

Kampen mellom Jerv og Ørn-Horten i 2. divisjon menn blir flyttet for andre gang.

Kampen skulle i utgangspunktet bli spilt på Levermyr. Så ble den bestemt flyttet fra Levermyr til Norac stadion i Arendal.

Men etter utfordringer med mye mengder snø på Norac er kampen blitt flyttet til Cemo Arena Flekkerøy.

Jervs kamp mot Ørn-Horten blir altså spilt på Cemo Arena klokka 15 lørdag 6. april.

Åge Harald Drangsholt

Kårigstad Andersen kåret til månedens spiller

Martine Kårigstad Andersen i aksjon for Fana mot Vipers i Aquarama nylig. Foto: Lena Lislevand

Martine Kårigstad Andersen er kåret til månedens eliteseriespiller i mars. Kristiansand-jenta er på utlån fra Vipers, hvor hun slet med lite spilletid, men har virkelig blomstret i Fana og scoret blant annet nylig 12 mål mot gamleklubben i Aquarama. Etterpå mente håndballekspert at Vipers hadde fått for lite ut av 21-åringen.

Totalt har hun scoret 45 mål i mars som gir et snitt på hele 11,25 mål. Vågsbygd-jenta har et drøyt år igjen av kontrakten, men det er ennå ikke bestemt om hun skal returnere til rosatrøyene når utlånet til Fana går ut i juni.

Denne uka er hun med rekruttlandslaget i Polen hvor Norge spiller dobbeltkamp mot vertsnasjonen.

Verdt å merke seg er det at tidligere Randesund-spiller Ingvild Bersås Westersjø, som nå spiller i Gjerpen, også ble tatt ut på rundens lag. Mens Vipers, som har vunnet samtlige kamper i eliteserien, ikke fikk med en eneste spiller. Det er slett ikke første gangen.

I herrenes eliteserie fikk Bjarni Selvindi plass på månedens lag som beste venstreback, etter blant annet å ha scoret 32 mål og treffprosent på 74,4 for Kristiansand Topphåndball.

Åge Harald Drangsholt

Vipers-stjerne forlenger kontrakten

Jamina Roberts (t.v.) sammen med Lois Abbingh og Marta Tomac. Foto: Tor Erik Schrøder

Jamina Roberts har skrevet ny toårskontrakt med Vipers.

Det skriver klubben på sine hjemmesider.

Den svenske landslagsstjernen har spilt snart to sesonger i Vipers, og er svært sentral i bakspillerrekka. 33-åringen har scoret 59 mål i Champions League og 79 mål i eliteserien.

– Da jeg kom til Kristiansand hadde jeg forventninger om at dette var en fantastisk klubb både sportslig og sosialt, og det er to ting jeg virkelig har fått bekreftet i de to sesongene jeg har tilbrakt her. Jeg trives utrolig godt i byen og i gruppa, og dette er en helt naturlig plass å fortsette karrieren min. Jeg gikk til Vipers for å vinne, og det er også en av grunnene til at jeg forlenger kontrakten, sier hun til vipers.no.

Luisa Schulze, Karine Emilie Dahlum og Sofie Börjesson har også kontrakter som går ut etter denne sesongen. Fremtiden til disse er ennå ikke offentliggjort.

Sondre Zachariassen

Martine Trollsås Fenger scoret i EM-kvalifiseringen

Martine Fenger signerte med FC Barcelona i juni 2023. Foto: FC Barcelona

Norge valset over Tsjekkia 4-0 i den avgjørende runden i kvalifiseringen til J19-EM i fotball onsdag.

Mia Svendsen tok det norske laget i ledelsen etter tolv minutters spill i tsjekkiske Blsany. Den ble doblet av Tomine Svendheim ti minutter senere.

På tampen kom det to innbyttermål fra Linnea Sælen og Martine Trollsås Fenger.

Kristiansandsjenta Trollsås Fenger spiller til daglig i FC Barcelona B i spansk andre divisjon og ble byttet inn i 58. minutt.

Frankrike og Ukraina er også en del av Norges pulje i A-divisjonen. Det er bare laget som ender øverst som tar seg til EM-sluttspillet i Litauen i juli. Der skal i alt åtte nasjoner delta.

J19-landslagets neste kamp er mot Frankrike i Chomutov lørdag.

Gjenstående kamper: Gjenstående kamper, 6/4: Frankrike – Norge, Tsjekkia – Ukraina, 9/4: Tsjekkia – Frankrike, Ukraina – Norge.

(©NTB)

Rune Stensland

Flytter arrangement grunnet værvarsel: - Håper på 500-600 løpere

Kreftforeningens «Løp eller gå for livet», som skulle vært arrangert ved Gimlebanen i Kristiansand torsdag 4. april, er flyttet til 8. april.

– Med det værvarselet som er meldt, har vi ikke noe valg, sier John Humborstad i Terrengkarusellen, som er teknisk arrangør for dette årvisse løpet.

Yr.no melder tirsdag ettermiddag om at det 4. april skal bli én plussgrad, masse vind og masse nedbør. Værvarselet for mandag 8. april er langt lysteligere, med 13 plussgrader på det meste og null nedbør.

– Vi håper på 500-600 løpere og at vi kan få inn 100.000 kroner til Kreftforeningen, sier Humborstad.

Løypa er åpen fra kl. 13.00. Løpslengder er 5,4 km og 3,5 km. Barneløpet (gratis) starter kl. 17.15, løpslengde ca. 500 m. Fellesstart kl. 17.30 for voksenløpet, men man kan starte allerede fra kl. 13.00, enten på fullført eller egen tid (kort løype).

Sondre Zachariassen

Disse er videre i fotball-NM

Den lokale kvalifiseringen til Norgesmesterskapet i fotball for aldersbestemte lag er ferdigspilt.

Klubbene skal nå videre i ordinære runder (G19 og J19) eller regional kvalifisering (G16 og J16).

NM Jenter 19

1. runde

Mandalskameratene - Lyngdal 3-1

Randesund - Gimletroll 0-0 eeo (3-5 str)

2. runde

Mandalskameratene - Gimletroll 0-4

Agder stiller med ett lag til første ordinære runde.

NM Gutter 19

Gruppe 1

Mandalskameratene - Lyngdal 10-0

Flekkefjord - Mandalskameratene 0-1

Lyngdal - Flekkefjord 5-1

Gruppe 2

Jerv - Hisøy 8-1

Gjerstad - Jerv 2-6

Hisøy - Gjerstad Avlyst

Gruppe 3

Randesund - Vindbjart 1-3

Øyestad - Randesund 1-6

Vindbjart - Øyestad 8-0

Gruppe 4

Donn - Gimletroll 7-0

Gimletroll - Vigør 3-2

Vigør - Donn 4-1

Gruppe 5

Søgne - Flekkerøy 11-0

Våg - Søgne 4-1

Flekkerøy - Våg 1-6

Start direkte videre.

Agder stiller med seks lag til første ordinære runde.

NM Jenter 16

1. runde

Randesund - Donn 4-0

Lyngdal - Flekkefjord 0-0 eeo (5-3 str)

Gimletroll direkte videre.

Vinnerne i Agder videre til regional kvalifisering.

NM Gutter 16

1. runde

Lyngdal - Søgne 2-1

2. runde

Donn - Flekkefjord 1-2

Flekkerøy - Lyngdal 7-2

Gimletroll - Vigør 1-3

Randesund - Jerv 1-3

Vindbjart - Grane Arendal 1-3

Start direkte videre.

Vinnerne i Agder videre til regional kvalifisering.

Rune Stensland

Nye NM-medaljer til Dahlen

Aida Husic Dahlen har vunnet et tosifret antall gullmedaljer i NM. Foto: Torstein Bøe

Bordtennisspilleren Aida Husic Dahlen fra Kristisand klinket til med flere NM-medaljer i helga. Det ble gull i damer stående, bronse i damer elite (funksjonsfrisk), bronse i para åpen singel og sølv i para åpen double.

- Jeg er ok fornøyd, men skulle gjerne hatt litt bedre valør i noen av klassene, som para double og para åpen, melder Dahlen.

Hun har dratt rett fra NM til Polen for å spille single i Polish Open. Hennes store mål i år er Paralympics i Paris, som arrangeres fra 28. august til 8. september. Fra før har hun en bronsemedalje i Paralympics fra 2021.