Politiet i Agder starter søk i Lillesand etter en mann i 50-årene.

Mannen ble meldt savnet av familien sin for en måned siden. Siste sikre observasjon av savnede var på Prestholt, like nord for Lillesand sentrum 8. desember i fjor.

Han ble meldt savnet 7. januar i år. Det var Sør-Øst politidistrikt som først hadde saken, men den ble overført til Agder.

– Det er ikke noe som tilsier at det har skjedd noe kriminelt. Vi håper å finne mannen i live, og det er det vi jobber ut ifra, sier politiadvokat Kine Wesseltoft i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennnen.

Omfattende etterforskning

– Politiet i Agder har allerede foretatt omfattende etterforskningsskritt i saken, uten at jeg ønsker å utdype hva vi har gjort. Vårt absolutte mål er å finne svar på hva som har skjedd med savnede, sier politiadvokat Wesseltoft i en pressemelding.

I dette området ble mannen sist sett.

Politiet kom med meldingen om søket tirsdag ettermiddag, men selve søket starter ikke før torsdag.

– Søket må planlegges, og vi er avhengig av frivillige, sier Wesseltoft til Fædrelandsvennen.

Fra Telemark

Savnede er opprinnelig fra Kragerø.

– Den savnede har en viss tilknytning til steder i Agder, uten at jeg ønsker å gå nærmere inn på det. Vi holder alle muligheter åpne for hva som kan ha skjedd med den savnede og arbeider ut fra ulike hypoteser. Han har også tidligere vært borte fra familien, men ikke så lenge som nå, sier Wesseltoft.

Politiet opplyser at savnede «kan ha på seg sort bukse, sort jakke med grå hette og mørk lue med hvit stjerne».

Politiet ber om at de som har opplysninger knyttet til mannen, kontakter politiet på 02800 eller via politiet.no.