Flere ruskjørere tatt natt til søndag

Politiet har stoppet flere ruskjørere i landsdelen natt til søndag. For en av dem endte kjøreturen i et autovern på E 39 i Flekkefjord.

AGDER: Politiet fikk melding om en bil som hadde kjørt i autovernet ved avkjørselen til Flekkefjord fra E 39 klokka 05.50 søndag morgen.

Nødetatene ble sendt til stedet, men fører skal ikke være skadet.

– Det ble ikke noen store skader på bilen, men den var ikke kjørbar etterpå, forteller operasjonsleder Lars Hyberg i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Føreren er mistenkt for ruskjøring og ble tatt med for blodprøve.

Halvannen time seinere, klokka 07.20, stoppes nok en bilfører etter mistanke om ruskjøring. Denne gang ved Bukkesteinsvannet (ved Shell Fidjane) på E 39 i Kristiansand.

– Vi fikk beskjed om en bil som sto langs veikanten, og skulle oppe for å sjekke om det hadde skjedd ei ulykke. Da vi nærmet oss, hadde bilen kjørt, men siden vi hadde registreringsnummeret på bilen fikk vi tak i vedkommende, forteller Hyberg.

Også her ble føreren tatt med for blåseprøve.

Tidligere på natta, nærmere bestemt klokka 01.51 i Valle, fikk politiet melding om en bil som hadde kjørt ut ved Helle camping. To personer hadde løpt fra stedet og blitt plukket opp av en annen bil.

Politiet rykket ut og fikk kontroll på to personer, og etterforsker videre hvem som har kjørt bilen. Også her er det mistanke om ruskjøring.

Politiet fulgte etter en bil i Tvedestrand som ikke ville stoppe for kontroll. Patruljen skrudde av blålys og fulgte etter på avstand da bilen kjørte Gamleveien retning Risør.

Bilen fortsatte etterhvert inn mot Vegårshei og videre på fylkesvei 414. Ferden endte da bilfører kjørte inn i blindvei på Store Bronøya. Fører mistenkes for kjøring i påvirket tilstand.

Les hele saken med abonnement

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.