– Med hennes kunnskap og engasjement kan vi skape livsviktige endringer, uttaler Ada Sofie Austegard, generalsekretær i Stine Sofies Stiftelse i en pressemelding.

Inga Marte Thorkildsen er tidligere statsråd, nestleder i SV, stortingspolitiker og byråd for oppvekst og kunnskap. I august begynner hun som rådgiver i Stine Sofies Stiftelse, som holder til i Grimstad.

– Svært motivert

– Jeg er svært motivert for å bli en del av Stine Sofies Stiftelse. Organisasjonen arbeider med et av verdens viktigste temaer: Å gi barn en oppvekst fri for vold og seksuelle overgrep, uttaler Inga Marte Thorkildsen i pressemeldingen.

Thorkildsen har vært engasjert i denne tematikken i over 25 år, og har erfaring både fra politikken, faglig og som pårørende til flere mennesker som ikke har hatt egen familie til å hjelpe dem.

-Vi i Stine Sofie Stiftelse har store ambisjoner for å utvikle arbeidet vårt, hjelpe enda flere og sørge for at barn utsatt for vold og overgrep blir sett og hørt i samfunnet vårt. Med Inga Martes kunnskap og engasjement kan vi skape livsviktige endringer, uttaler Ada Sofie Austegard, generalsekretær i Stine Sofies Stiftelse.

Ada Sofie Austegard er generalsekretær i Stine Sofies Stiftelse. Foto: Tor Erik Schrøder

– Underkommunisert

Stiftelsen teller i dag 60 ansatte og har en rekke landsdekkende tiltak for å forebygge og avdekke vold og overgrep mot barn og styrke deres rettigheter. Stine Sofie Senteret er et kurs- og mestringssenter for å ivareta voldsusatte barn.

Senteret er unikt i verden og har siden oppstarten i 2016, tatt imot mer enn 2500 voldsutsatte barn.

–Forskning viser at i gjennomsnitt to i hver skoleklasse har erfaringer med vold eller overgrep. Konsekvensene bærer man med seg hele livet. Det er et stort og underkommunisert samfunnsproblem der innsatsen må økes, mener generalsekretæren.

Livsviktige endringer

– Jeg er utålmodig. Vi kan og må beskytte og hjelpe barn bedre enn vi gjør i dag! Stine Sofies Stiftelse kombinerer helt konkret innsats for barn og familier gjennom Stine Sofie Senteret, Stine Sofie Foreldrepakke og annet arbeid, samtidig som de er utålmodige pådrivere for livsviktige endringer innen lovverk og hjelpesystemer. I tillegg har de satt i gang store og viktige forskningsprosjekter som kan endre livene til folk på lengre sikt, sier hun.