Et Norwegian-fly som tirsdag ettermiddag skulle fra Oslo til Kristiansand krasjet med et annet fly ved gaten på Gardermoen.

Det fikk Fædrelandsvennen opplyst fra flere vitner som også hadde tatt bilder av hendelsen like over klokka 17 tirsdag.

Det aktuelle flyet er Norwegians DY276 som skulle fly mot Kjevik klokka 16.55.

Skjedde under utkjøring

– Det var to fly på vei ut av terminalen som kjørte stille og rolig ved siden av hverandre, og kom borti hverandres vinge, sier Monica Fasting i Avinor til Fædrelandsvennen.

Hun forteller videre at Avinor på Gardermoen ser på overvåkningskameraene for å undersøke hva som har skjedd.

– Det er kun snakk om materielle skader, forteller Fasting.

Bilder viser at en del av det ene flyets vinge lå igjen på bakken.

Dette bildet viser at det en flyets vinge har kommet borti «naboflyet» ved gaten. En del av vingen ble liggende igjen på bakken. Foto: Daniel Nordgård

Ingen skadet

Kommunikasjonssjef i Norwegian, Charlotte Holmbergh, skriver i en epost til Fædrelandsvennen at at flyet som skulle til Kristiansand kom for nærme et annet fly på vei ut av gaten.

– Ingen har kommet til skade, og alle passasjerene på begge flyene kommer til å få reise videre med erstatningsfly som allerede er på plass, skrev hun klokka 18.00.

En av passasjerene, Henrik Andersen Byberg, fortalte klokka 17.15 at han satt i flyet og kikket ut på en flyvinge som hadde kommet borti «halevingen» til flyet ved siden av.

– Det skjedde da vi kjørte ut fra der flyet var parkert, fortalte han, og la til at flyet var omtrent to tredjedels fylt opp av passasjerer.

Måtte vente på annet fly

Henrik Andersen Byberg tok dette bildet fra innsiden av Norwegian-flyet som skulle til Kristiansand. Foto: Henrik Andersen Byberg

Han sa videre at de hadde fått beskjed om at de måtte vente til det var et fly tilgjengelig som kunne fly dem til Kristiansand.

– De sa det kunne ta litt tid, sa Andersen Byberg.

Avinor meldte ved 18-tida at det var satt opp fly med ny ankomsttid 19.05, med avgang fra Gardermoen klokka 18.15. Det tok noe lenger tid for passasjerene å komme seg til Kristiansand. Det nye flyet lettet til slutt fra Gardermoen klokka 19.35.

– Smalt og ristet

En annen passasjer, Daniel Nordgård, forteller at flyet rakk å kjøre noen få meter før det kolliderte med flyet som sto parkert ved siden av.

– Det smalt og ristet litt, før flyet stoppet opp. Så kunne vi se ut av vinduet at vi hadde kjørt inn i et annet fly, og at en del av vingen var falt av, sier Nordgård.

Venter på informasjon

Han fortalte i likhet med Andersen Byberg, at de satt i flyet og ventet på mer informasjon.

– Det skal være noe inspeksjon av flyene. Vi aner ikke hvor lang tid det kan ta, så her er det bare å smøre seg med tålmodighet, sa Nordgård.

Lufhavnssjef på Kjevik lufthavn, Arne Johan Johnsen, hadde ikke hørt om hendelsen da Fædrelandsvennen tok kontakt med ham.

– Jeg har ingen konkret informasjon, men jeg regner med at passasjerene blir satt opp på et nytt fly til Kristiansand, sa han.