KRISTIANSAND: – Politiet knytter stor bekymring til mange berusede mindreårige ungdommer på byen i kveld. Vi oppfordrer foreldre til å ha en dialog med dem for å se at de har det fint og er i fin form, skriver operasjonsleder John Repstad i Agder politidistrikt på Twitter sent lørdag.

Han sier videre til Fædrelandsvennen at to patruljer har vært i kontakt med flere fulle ungdommer godt under 18 år.

– De har sjekket alderen på noen av dem, og det har vært nede i 15-16 år. Noen har blitt kjørt hjem, mens for andre har foreldrene blitt kontaktet, sier Repstad.

Politiet har fast tilholdssted i krysset Markens og Tollbodgata, her fotografert rett før midnatt lørdag. Foto: Vegard Damsgaard

Mer enn normalt

Han sier at forholdene har vært som dette enkelte andre helger i sommer, men denne lørdagskvelden var det verre enn vanlig.

– Det er for mange, eller alle berusede mindreårige er for mange. Nå var det en del flere enn det har vært i det siste, sier Repstad.

Han oppfordret foreldre til enten å ta en tur ned til byen for å se etter sine håpefulle eller kontakte dem på telefon.

Roet seg utover natta

Tidlig søndag morgen forteller Repstad at situasjonen bedret seg utover natta.

– Vi fikk mindre problemer med dem under 18 år enn vi hadde i starten. Vi var veldig bekymret på slutten av kvelden og begynnelsen av natta fordi det var veldig mange berusede ungdommer som gikk rundt i sentrum, sier Repstad.

Ifølge operasjonslederen ble ingen mindreårige brakt inn av politiet for lovbrudd. Noen ganske få ble kjørt hjem og bortvist fra sentrum.

– Har foreldre lyttet til oppfordringen?

– Vi håper jo det. Det var ingen som ringte oss og spurte, men vi følte at det løste seg med en del unge. Også er det klart at noen tok nok bussen hjem, noen ble sendt ut av byen og noen ble kjørt hjem. Patruljene meldte at det var færre ungdommer under 18 år etter hvert.

Foto: Vegard Damsgaard