AUDNEDAL: Agder-politiet har fått melding om at en kraftig lysstråle er observert på himmelen – trolig en meteoritt.

Den første meldingen kom klokka 19.20, fra Audnedal.

– Politiet har mottatt telefon om kraftig lysstråle på himmelen som vekslet i flere farger, dette ble sett fra området Vigmostad. Politiet har vært i kontakt med Meteorologisk institutt som antar at det kan være snakk om en meteoritt, skriver operasjonsleder ved Agder politidistrikt i en twittermelding.

Lørdag kveld har VG fått flere tips fra personer som sier at de har sett en meteor på himmelen. Tipsene kommer fra Sandnes, Flekkefjord, Stavanger og Ørsta.

– Leonidene er en meteorsverm som oppstår hvert år i disse dager, så det er sikkert mye aktivitet i atmosfæren, sier vakthavende meteorolog Siri Wiberg ved Meteorologisk institutt til avisen.

Lokale observasjoner

Fædrelandsvennen har i kveld også fått inn to tips om mulig meteoritt i Agder.

En leser bor i Eigemyrveien i Hannevika.

– Jeg så tilfeldigvis vestover, det lyste plutselig kraftig opp i retning Nodeland. Jeg ser masta på Hesteheia fra vinduet mitt. Det varte bare et sekund, og lyste et grønnaktig, kraftig skjær. Meteoritten kom fra en nordlig retning og gikk sørover, opplyser han.

Elisabeth Larsen så et kraftig grønt lys på himmelen ved Stupstad i Finsland i kveld på vei hjem fra jobb.

– Vi kjørte fra Sørlandssenteret og skulle til Vennesla. Vi så lyset på riksvei 41 like ved Kjevik flyplass. Vi så et kraftig grønt lys med en stråle bak seg, opplyser en annen leser.

Etter vi publiserte saken på Facebook er det også kommet inn meldinger om observasjoner i Vanse, Vennesla, Hovden og flere andre steder i fylket.

Sterkt, grønt lys

Hovedredningssentralen Sør-Norge fikk også lørdag flere meldinger om et sterkt grønt lys på himmelen. Meteorologisk institutt antar det dreier seg om en meteoritt, ifølge NTB.

Både politi og Hovedredningssentralen (HRS) fikk inn flere meldinger om et sterkt grønt lys på himmelen.

En av Bergensavisens lesere, Eirik Lossius, fanget lysglimtet på film.

– Jeg så at det lyste blått og grønt, med en lang stripe etter. Det var veldig tøft å se på, sier Lossius til avisen.

Stavanger Aftenblad skriver at Norsk meteornettverks side for automatiske registreringer med kamera har plukket opp en meteoritt ved Trondheim ved 17.30-tiden lørdag.

Saken oppdateres.

Har du observert noe som kan være en meteoritt i kveld? Tips oss på tips@fvn.no eller telefon 03811.