Fjord Cat seiler ikke mellom Kristiansand og Hirtshals før tidligst lørdag kveld. Dette bildet er tatt mens ferja lå til kai i Kristiansand onsdag kveld denne uka. Fjord Cat seiler ikke mellom Kristiansand og Hirtshals før tidligst lørdag kveld. Dette bildet er tatt mens ferja lå til kai i Kristiansand onsdag kveld denne uka. Foto: Kjetil Reite

Fjord Line seiler igjen etter fire kanselleringer

Etter fire kansellerte overfarter kan Fjord Cat seile fra Kristiansand til Hirtshals klokka 20.15 i kveld.

KRISTIANSAND: Fjord Line kansellerte fire av seks seilaser mellom Kristiansand og Hirtshals lørdag på grunn av tekniske problemer.

– Vi har problemer med et gir. Et stort team jobber på spreng for å få Fjord Cat i drift igjen, sier Rickard Ternblom, konsernsjef i Fjordline AS.

Både morgenseilingen fra Kristiansand til Hirtshals klokka 06.45, og seilingen klokka 13.30, ble avlyst som følge av problemene. Dermed ble et ukjent antall passasjerer på begge sider av Skagerrak berørt.

– Vi vet ikke hvor mange som er berørt, men det er naturligvis mange på en lørdag, sier Ternblom.

Lørdag kveld kan Ternblom meddele at overfarten fra Kristiansand klokka 20.15 med retur fra Hirtshals 23.30 går som planlagt. Det samme gjelder avgangene søndag.

– Vi har ikke fått fikset giret, men vi har funnet en løsning som gjør at vi kan seile uten, sier Ternblom.

Løsningen innebærer at Fjord Cat seiler med tre av fire motorer lørdag kveld.

De berørte passasjerene har blitt kontaktet og fått tilbud om å flyttes til en annen avgang eller alternativ transport.

– Mange av de som har mistet ferjene har reist til Langesund eller Stavanger, men vi har også flyttet en del passasjerer til kvelden. Vi har gjort så godt vi har kunnet, og de fleste har forståelse for det, sier Ternblom.