LINDESNES/LYNGDAL: – Han var litt kald, men det virker ikke som han har behov for noe legehjelp. Så dette ble en «happy ending», sier operasjonsleder Knut Odde i Agder-politiet til Fædrelandsvennen ved 13.30-tiden torsdag.

Den Lindesnes-bosatte mannen ble meldt savnet av nær familie etter å ha lagt ut i en ti fot stor jolle fra Agnefest i Lyngdal ved 23-tiden onsdag kveld.

Ved 12-tiden torsdag dukket han opp i Vågehavn øst for Lindesnes fyr.

– Det kan se ut som han har tilbrakt deler av natta på ei hytte, sier Odde.

Alf Torbjørn Syrdal, som kontaktet mannen på kaia i Vågehavn, sier at mannen fortalte at han ikke var klar over at han var meldt savnet.

En politipatrulje har vært i kontakt med mannen og vil ta en prat med ham for å undersøke hva som skjedde.

– Nærmeste familie er på vei for å ta hånd om ham, sier Odde.

Redningsskøyta «Oscar Tybring IV» har deltatt i søket, sammen med RS «Bill». Leteforholdene i området har vært krevende. Foto: Redningsselskapet

Hovedredningssentralen ble varslet om saken klokka 07.15 torsdag morgen, og det ble straks iverksatt et større søk i et stort område.

– Vi har fått beskjed om at han er trygt i land og har kalt tilbake alle ressurser, sier redningsleder Eric Willassen ved Hovedredningssentralen på Sola.

Sea King og to redningsskøyter var med i søket.

Båten mannen brukte, en Summer Fun, ligger nå til kai i Vågehavn øst for Lindesnes fyr. Mannen la ut i båten fra Agnefest i Lyngdal like før midnatt onsdag, og planla å dra til Snig-området i Lindesnes. Foto: Jarle R. Martinsen

Kraftig vind og store bølger

Politiet og Hovedredningssentralen på Sola hadde lite å gå etter, og ba om tips fra publikum for å finne mannen.

Like etter klokka 12.00 sa operasjonsleder Odde at de fortsatt holdt alle muligheter åpne.

– Det er ingenting her som tyder på at det er snakk om noe annet enn en savnet person, og dette anses fortsatt som en redningsaksjon. Noe har skjedd her. Han kan ha gått rundt eller kommet seg på land et sted uten å kunne gi beskjed. Vi tar høyde for alt, sa Odde da.

Hovedredningssentralen meldte om svært dårlig vær i leteområdet. Redningsleder Willassen var derfor glad for at mannen kom til rette og aksjonen kunne avsluttes.

– Det var mye bølger og en del turbulens. Det var ganske belastende for mannskapene der ute, sier Willassen.

Redningsskøyta Bill har deltatt i søket etter jolla og den savnede i skjærgården. Foto: Jarle R. Martinsen

Vet du noe om hendelsen? Tips oss på tips@fvn.no.