Brann i søppelkonteinere ved boligblokk - politiet ber om tips

I natt brant det i to søppelkonteinere som sto inntil en husvegg på en blokk på Tinnheia. Det ble observert to personer på sparkesykkel i området som politiet gjerne vil vite mer om.

Publisert:

De to konteinerne sto inntil husveggen her, og kunne lett ha spredt seg til blokka her, sier politiet. Foto: Christina Østtveit

  • Mari Horve Reite

KRISTIANSAND: Klokka 03.28 fikk politiet melding om brann i to søppelkonteinere som sto inntil en husvegg ved en lavblokk i Blyveien på Tinnheia.

– Ut fra omstendighetene, det at det var to søppelkonteinere som sto inntil en husvegg, og at det var to lignende tilfeller i går, mistenker vi at brannen er påsatt. Dette er forhold som politiet tar alvorlig. Brannene har et stort farepotensiale. Det er snakk om en lavblokk med mange beboere og leiligheter, sier operasjonsleder Ronny Aateigen Andersen til Fædrelandsvennen.

En av brannen i går natt var på samme adresse. Politiet fikk opplyst av vitner på stedet at det er sett personer i nærheten av søppelkonteinerne.

– Det er sett to unge gutter i nærheten av stedet. De to forsvant på sparkesykkel. Det er uklart hvilken rolle de to har, men politiet ønsker kontakt med dem. Vi ber også om opplysninger om disse fra publikum, for å kunne avklare hvilken rolle de har, sier Andersen.

To netter på rad har brannvesenet rykket ut til branner ved denne blokka. Foto: Christina Østtveit

Politiet etterforsker nå saken, og vil fortsette med vitneavhør i saken.

– Vi er nå ferdige med det operative arbeidet på stedet. Det er viktig å si at dette er alvorlig og skaper stor utrygghet. Det var god fyr i konteinerne, men bygningen er ikke skadet, sier Andersen.

Natt til onsdag var det også to branner i søppeldunker i området. En ung mann ble da sett løpende fra stedet.

Publisert:

Les også

  1. To branner i søppeldunker i natt - leter etter brannstifter

Det er andre natt på rad det brenner ved denne lavblokka. Politiet ber om tips. Foto: Christina Østtveit

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Nyhetsdøgnet