Slagsmål mellom 10–15 personer i Kristian­sand sentrum

En voksen mann ble påført slag da han forsøkte å roe gemyttene. Politiet leter etter gjerningsperson.

KRISTIANSAND: Klokka 18.06 søndag kveld meldte politiet at det har vært et slagsmål mellom 10-15 personer i Kristiansand sentrum.

«Politiet på stedet. Rolig nå, en person slått, gjerningspersonene gått fra stedet», opplyser politiet på Twitter.

Vitner på stedet skal ha opplyst til politiet at det er ungdom mellom 16-18 år som har vært involvert.

«En voksen som har gått i mellom, har blitt påført slag. Han tas hånd om av ambulanse som er på stedet. Ikke alvorlige skader», skriver politiet på Twitter.

Operasjonsleder Vidar Arnesen i Agder politidistrikt forteller at slagsmålet var i Tresse.

– Da vi kom fram var ungdommene forduftet. Men vi leter etter en gjerningsperson som vi har fått beskrivelse på. Det er altså snakk om en voksen mann som har blitt slått til. Han har opplyst at han har sett et tilløp til slagsmål og forsøkt å gå i mellom. Da har i hvert fall en person slått til ham, sier Arnesen.

Slagsmålet føyer seg inn i rekken av flere denne pinsehelga.

Fredag kveld ble en person slått ned i Tollbodgata, etter at en gruppe ungdommer hadde startet med ordensforstyrrelser i en butikk i byen. Tre gutter har status som mistenkt etter den hendelsen.

Natt til søndag var det mer bråk på byen da en person ble slått i ansiktet og fikk løse tenner etter slåsskamp i Markens gate. Politiet leter etter tre gjerningsmenn.

– En voldshendelse vi ser alvorlig på, sa operasjonsleder ved Agder politidistrikt, John Repstad søndag morgen.

Vidar Arnesen innrømmer at politiet opplever at det i Kristiansan sentrum beveger seg grupperinger av ungdommer som tidvis kan være utfordrende.

– Dette er ungdommer som lager kvalme i byen, og som kommer i klammeri andre grupperinger av ungdom. Det har vært slik gjennom vinteren, og så har det vært roligere under korona-perioden, men nå har det blusset opp litt igjen, sier operasjonslederen.

Han forteller at poltiet kjenner identiteten til noen av dem fordi de har vært involvert i flere slagsmål og andre episoder.

– Vi prøver å legge inn ressurser på forebygging, og ofte reagerer vi med å bortvise dem fra byen. Men det er klart at slagsmål og tyveri ikke er noe vi kan se gjennom fingrene med, sier Arnesen.

Vet du noe om hendelsen, kontakt oss på 03811 eller tips@fvn.no.

Les hele saken med abonnement

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.