Stor fare for snøskred i helga - venter naturlige skred

Fredag justeres snøskredfaren opp til rødt nivå for området Heiane, som omfatter fjellet i Åseral og Sirdal. Lørdag øker også faren for Setesdal.

Publisert:

Bildet fra området hvor et snøskred gikk i Valle mandag. Bildet ble tatt av Røde Kors da de tre mennene ble hentet ut tirsdag ettermiddag. Foto: Røde Kors

  • Eirin Margrethe Fidje

AGDER: De siste dagene har faren for snøskred i fjellet i Agder vært på oransje nivå, som er grad tre av fem på skalaen. Mandag ble tre menn på skitur i Valle tatt av et snøskred i nærheten av Stavskarhytta. Til alt hell klarte de å grave seg ut etter flere timer i snøen, og kom fra skredet uten fysiske skader.

Kommende helg vurderes faren for snøskred som enda høyere enn da skredet i Valle gikk mandag.

For området Heiane, som omfatter fjellet i Åseral, Sirdal og deler av Setesdals vesthei, justeres farenivået fredag opp til rødt, som er forbundet med stor fare for skred.

Naturlig utløste skred

I Vest-Telemark, som omfatter de øvrige fjellområdene i Setesdal, justeres varselet opp til rødt nivå fra lørdag. Fram til det er det fortsatt betydelig skredfare i området.

Både i Heiane og Vest-Telemark er det ventet naturlig utløste skred.

I Vest-Telemark er det ventet store skred på over 1000 meters høyde. I Heiane ventes store skred på nysnø over 900 meters høyde og middels store skred på våt snø under 1100 meters høyde.

Skredet som mandag tok med seg tre skiløpere i Valle startet ifølge Varsom.no på 1181 meters høyde og sluttet på 893 meters høyde.

Les detaljer og råd om skredvarslingen på Varsom.no.

Publisert:

Les også

  1. Lå fastklemt i flere timer etter skredet

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Nyhetsdøgnet
  2. Valle
  3. Sirdal
  4. Åseral
  5. Setesdal