Andreas Ove Ugland ble 64 år gammel. Her fotografert i 2013. Andreas Ove Ugland ble 64 år gammel. Her fotografert i 2013. Foto: Kristin Ellefsen

Andreas Ove Ugland (64) er død

Andreas Ove Ugland døde på Cayman Island etter kort tids sykeleie.

GRIMSTAD: Andreas Ove Ugland ble 64 år gammel.

Dødsbudskapet nådde venner og familie i Norge bare et par dager før han ville fylt 65 år den 8. mars, ifølge Agderposten.

Andreas Ove Ugland var shipping-, eiendoms- og bankinvestor, men også kjent som en ihuga racerbåtfører.

Norwegian Grand Prix

Han fikk mye av æren for at det spektakulære båtracet Norwegian Grand Prix i en årrekke ble arrangert i Arendal, første gang i 1994 og siste gang i 2011.

Faren, Andreas K. L. Ugland, var hovedaksjonær i Uglands Rederi fra 1960 til 1996 sammen med broren Johan Jørgen Ugland.

På midten av 1990-tallet ble farsarven delt mellom Andreas Ove og hans to brødre, Johan Benad og Knut Axel.

Andreas Ove Ugland kjørte offshorerace mot blant andre Bjørn Rune Gjelsten. Foto: Arkivfoto

– Dette kom veldig brått. I forrige uke snakket vi sammen om hvordan vi skulle feire hans fødselsdag. Da hørtes han opplagt og glad ut. Nå er han borte. Det er ufattelig trist, uttaler fetter Herman Bergshaven, som også er bosatt på Cayman Island, til Agderposten.

Faren døde i fjor

Mens eldste- og yngstebror valgte å bli boende i Grimstad, flyttet Andreas Ove Ugland til det kjente skatteparadiset og drev i liten grad forretninger i Norge.

I januar i fjor kjøpte rederarvingen luksushytta til den fallerte krafttraderen Einar Aas for 9,2 millioner kroner. I september samme år solgte han den for ti millioner.

Faren Andreas K. L. Ugland døde for under ett år siden, i påska i fjor.

Skipsreder Andreas K. L. Ugland døde skjærtorsdag i fjor, 93 år gammel. Foto: Reidar Kollstad

Andreas Ove Ugland hadde ord på seg for å være en hyggelig og jordnær kar med velutviklet teft for forretninger. Han hadde tre barn med sin fraskilte kone.

Ifølge bladet Kapital var Ugland i 2019 Norges 357. rikeste med en nettoformue på 900 millioner kroner.