USA stopper all reise fra Europa i 30 dager

I en tale fra Det hvite hus natt til torsdag sa president Donald Trump at USA stopper all innreise fra Europa, unntatt Storbritannia i 30 dager, på grunn av koronaviruset. Forbudt gjelder fra fredag.

Det er viktige unntak fra forbudet, blant annet for amerikanske statsborgere som har besøkt ett av de 26 landene i Schengen.

Tom Hanks og kona på sykehus

Tom Hanks og Rita Wilson har testet positivt for koronavirus og er til observasjon på et sykehus i Australia.

Den amerikanske filmstjernen og kona befinner seg i byen Gold Coast i delstaten Queensland på østkysten av Australia, ifølge The Guardian. Der var de i gang med innspillingen av den nye filmen til Baz Luhrmann om Elvis Presley.

Ny nedgang på børsene i Asia

Frykten for viruspandemien og USAs reiserestriksjoner gjorde at børsene i Asia startet handelsdagen torsdag med en nedgang.

Ved lunsjtider hadde Nikkei-indeksen i Tokyoa falt 5,17 prosent og fulgte dermed det dramatiske fallet på Wall Street onsdag. I Hongkong var nedgangen nærmere 4 prosent.

Norge på topp i rettssikkerhetsindeks

Norge scorer nest best av alle de 128 landene i en fersk rapport. Danmark kommer best ut av indeksen, mens Finland og Sverige kommer på tredje- og fjerdeplass.

– Det er gledelig at Norge igjen kommer i topp på dette indeksen, sier direktør Sven Marius Urke i Domstoladministrasjonen i en kommentar til undersøkelsen.

NBA-sesongen på vent – spiller koronasmittet

Den amerikanske basketligaen NBA er avbrutt etter at en spiller fra Utah Jazz har testet positivt for koronaviruset.

Ifølge CBS sports er det Utah Jazz-spilleren Rudy Gobert som skal være smittet med viruset. NBA har nå satt hele NBA-sesongen 2019–20 på vent. Kampene som allerede var i gang onsdag kveld amerikansk tid, blir spilt ferdig.