Vaksinasjonssenteret på Sørlandssenteret. Koordineringsansvarlig for vaksineringen i Kristiansand kommune, Elisabeth Engemyr, står i døråpningen. Bildet er tatt tidligere i vår. Vaksinasjonssenteret på Sørlandssenteret. Koordineringsansvarlig for vaksineringen i Kristiansand kommune, Elisabeth Engemyr, står i døråpningen. Bildet er tatt tidligere i vår. Foto: Jacob J. Buchard

Har sendt ut feil vaksine-sms til 8000

En teknisk feil har ført til at anslagsvis 8000 innbyggere i Kristiansand har fått en eller flere sms-er med informasjon om endring i timen for vaksinering.

KRISTIANSAND: Det melder Kristiansand kommune onsdag formiddag.

Det er sendt ut en feil sms til 8000 personer som har timeavtale for vaksinering. Det har ført til stor usikkerhet og mange spørsmål.

En teknisk feil skal være årsaken til feilutsendelsen.

Det er Helsenorge som skal ha sendt ut sms-en som skal fortelle at timen man har med Kristiansand kommune er endret. Dette er ikke riktig.

«Du skal forholde deg til din opprinnelige time. Du får bekreftet informasjon om tid for vaksinering ved å logge deg inn på helsenorge.no og sjekke dine timeavtaler.

Kommunens innbyggertorg og vaksinetelefon opplever stor belastning som følge av feilen. Vi klarer ikke besvare alle telefonene, og henvendelsene skaper også kø for personer som ringer i annen forbindelse. Vi ber derfor innbyggere om å ikke ringe», skriver kommunen.