Som duo spilte de sammen i seks kamper før det ble klart at de hadde vunnet, ifølge VG. Selv beholder Pedersen, som er fra Re i Vestfold, 1,5 millioner dollar (cirka 13 millioner kroner).

– Jeg tror det handler om hvor mye vi har puttet i spillet og hvor seriøst vi har tatt det. Jeg spilte for vennene mine, faren min og mine fans, sa Pedersen etter seieren.

Grande gratulerer

Han får gratulasjoner fra kulturminister Trine Skei Grande (V) på Twitter.

– Wow, Nyhrox! Gratulerer med seier i Fortnite World Cup! Fantastisk, og ikke minst imponerende, skriver Grande, som også har omtalt seg selv som dataspillminister.

Den norske 16-åringen vant sammen mer makkeren David «Aqua» W. fra Østerrike.

NRK s e-sportsekspert Vegard Lien betegner prestasjonen som «å vinne i lotto på en god dag».

– Det er helt ekstremt. Det er en av de største prestasjonene i norsk e-sport, sier han.

Enkeltfinale

Også norske Martin «MrSavage» Foss Andersen (14) deltok i duo-finalen, og han og den britiske makkeren «Benjyfishy» endte på 18. plass.

Søndag skal den beste enkeltspilleren kåres. «MrSavage» og Endre «Endretta» Byre (14) er de norske deltakerne der.

Overlevelsesspillet Fortnite har blitt et internasjonalt fenomen siden det ble lansert av utviklerne Epic Games i 2017. Fortnite har nå 250 millioner brukere over hele verden.

Helgens Fortnite World Cup er den første som avvikles. Arrangementet er et forsøk på å få en større andel av det globale spillmarkedet, ifølge en rapport fra analyseselskapet GlobalData.

Vinneren av Fortnite stikker av med mer penger enn Wimbledon-vinnerne gjorde.