Dommen falt i 2008, og Fatemeh Salbehi rakk å fylle 23 år før hun tirsdag morgen ble henrettet i et fengsel i Shiraz sør i Iran.

Hun giftet seg som 16-åring med en 14 år eldre mann og gikk fortsatt på skolen da hun ble tiltalt for drapet, ifølge Iran Human Rights (IHR), som fordømmer henrettelsen på det sterkeste.

— Henrettelsen av Fatemeh Salbehi er et klart brudd på Irans internasjonale forpliktelser, og iranske ledere, spesielt øverste leder Ali Khamenei, bør holdes ansvarlige for denne forbrytelsen. Vi ber også verdenssamfunnet fordømme henrettelsen, skriver IHRs leder, norsk-iraneren Mahmood Amiry-Moghaddam, i en pressemelding.

I første halvdel av 2015 har minst 570 personer blitt henrettet, noe som er det høyeste på 25 år, ifølge en oversikt fra IHR.

— Dialogen mellom Vesten og Iran har tydeligvis ikke bedret menneskerettssituasjonen i Iran. Hvis det overhodet har hatt noen effekt, har den vært negativ når det gjelder Irans bruk av dødsstraff, sa Amiry-Moghaddam i en uttalelse i forrige uke. (©NTB)