Før tirsdagens valg i delstaten uttalte Trump selv at han vil være «i mål» dersom han vinner i Indiana. Foreløpige opptellinger viser en klar seier til den kontroversielle mangemilliardæren, som nå mangler drøyt 200 delegater for å bli nominert som Det republikanske partiets kandidat til høstens presidentvalg i USA.

NBC og CNN er blant TV-kanalene som allerede har utpekt Trump til vinner i delstaten. Idet 73 prosent av stemmene er talt, får Trump 53 prosent av stemmene, mens 37 prosent går til Ted Cruz og 8 prosent til John Kasich.

— Takk, Indiana. Vi har vunnet i hver kategori. Dere er veldig spesielle mennesker. Jeg vil aldri glemme dette, skriver Trump på Twitter.

Cruz trengte en seier i Indiana for å kapre viktige delegater i jakten på Trump. Han hadde lovet å fortsette valgkampen uavhengig av resultatet, men etter nederlaget innser han at det i praksis er umulig å slå Trump. Den erkekonservative Texas-senatoren valgte derfor å trekke seg tirsdag kveld. Før valgrunden i Indiana hadde Trump sikret seg 956 delegater, mot Cruz' 546 og Kasichs 153. På demokratisk side vinner Bernie Sanders nominasjonsvalget i Indiana. Han ligger an til å få 53 prosent av stemmene, mens Hillary Clinton må nøye seg med 47 prosent. Delegatfordelingen blir imidlertid ganske jevn, og Clinton er langt foran i kampen om å bli nominert som demokratisk presidentkandidat. (©NTB)