Politiet melder at varebilføreren som kjørte inn i menneskemengden på La Rambla i Barcelona, så langt ikke er identifisert. Varebilføreren kan være en av de fem personene som ble drept av politiet i Cambrils natt til fredag.

Tre marokkanere og en spanjol er pågrepet, mistenkt for forbindelser til terrorangrepene i Barcelona og Cambrils, opplyser Josep Lluis Trapero i politiet i Catalonia på en pressekonferanse fredag. Ifølge nyhetsbyrået Reuters er de pågrepne mellom 21 og 34 år gamle.

14 personer er bekreftet drept etter angrepene i de to byene.

Fem drept

Ved 17-tiden torsdag kjørte en varebil inn i en folkemengde på hovedgaten La Rambla i Barcelona i Spania.

Åtte timer etter angrepet i Barcelona kjørte en bil inn i en folkemengde i havnebyen Cambrils. Fem personer som var i bilen, ble skutt og drept av politiet.

Fredag opplyser politiet at én politibetjent skjøt og drepte fire av de fem.

De mistenkte hadde en øks og kniver i bilen, og de var iført falske bombevester. Før de ble skutt, ble en person på stedet knivstukket i ansiktet, skriver politiet i Catalonia på Twitter.

– Planla angrep

Politiet skriver på Twitter at ingen av de fire personene som så langt er pågrepet, har vært involvert i terrorrelaterte hendelser tidligere.

Politiet mistenker at angrepene kan kobles til en eksplosjon i et hus i byen Alcanar onsdag.

– De planla ett eller flere angrep Barcelona, og en eksplosjon i Alcanar satte en stopper for dette, ettersom de da ikke lenger hadde det de trengte til å gjennomføre angrep på en enda større skala, sier Trapero.

Han viste til en eksplosjon i et hus i byen Alcanar onsdag kveld, som ifølge politiet førte til at en person døde.