– Vi vet ikke hva dette er, men det kan jo være Oslos første synkehull. Det får det blir opp til geologene å finne ut av, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til NTB.

Han vet ikke når hullet oppsto, men tror det kan ha vært der en stund. Politiet tror ikke at noen har falt oppi hullet, men undersøker det for å være sikre.

Hullet ligger like utenfor et garasjeanlegg i Sagveien. Politiet sier det ikke er nødvendig å evakuere noen bygg i området.

– Det har ligget en jernplate over av den typen som ofte brukes ved bygge— og veiarbeider. Så er det noen som har hørt et smell, og denne platen har falt delvis nedi hullet, noe som kan tyde på at det har utvidet seg, forklarer Stokkli.

Han opplyser at det fortsatt raser masse nedi hullet, og at området er sperret av. Både politiet og brannvesenet er på stedet, og kommunens beredskapsteam er varslet.

Politiet har senket et tau ned i hullet. Det stoppet på 12 meter, men det er usikkert om dette var bunnen av hullet eller en hylle. Ifølge politiets første meldinger er hullet 30 meter dypt.