En 32 år gammel mann ble pågrepet klokken 15.59. Han er siktet for forsettlig drap. 32-åringen ble satt i arrest, og er nå ivaretatt av helse. Politiet ønsker ikke på nåværende tidspunkt å si noe om hvilken relasjon siktede og avdøde har, skriver politiet i en pressemelding mandag morgen.

– Siktedes helsetilstand og opplysninger i saken tilsier at en må avklare hans psykiske helsetilstand i gjerningsøyeblikket, sier Erik W. Rand, påtaleansvarlig jurist i Sør-Vest politidistrikt.

Politiet driver nå taktisk og teknisk etterforskning. Søndag kveld ble siktede avhørt, og i tillegg ble i overkant av ti vitner avhørt.

– Det gjenstår en del åstedsarbeid. Det gjenstår også et par vitneavhør, og i tillegg vil siktede bli avhørt igjen, sier Rand.

Det er for tidlig å si noe om dødsårsaken, melder politiet.

– Mannen blir obdusert i løpet av dagen. Foreløpig obduksjonsrapport vil erfaringsmessig foreligge innen et par uker, sier Rand.

Søndag ettermiddag rykket flere politibiler, brannvesen og ambulanser ut til en adresse på Røyneberg i Sola kommune. Politiet fikk melding om hendelsen klokken 15.49. Et bolighus ble avsperret med sperrebånd, og det avstengte området rundt huset ble passet på av to polititjenestemenn utover ettermiddagen og kvelden.

Det var en innringer som meldte i fra til politiet. Foto: Tommy Ellingsen

En mann i 50-årene ble funnet hardt skadet i bolighuset. Han ble erklært død kort tid etter. Det ble gjort livreddende tiltak på stedet, men livet sto dessverre ikke til å redde. Mannen som omkom er dansk statsborger med bostedsadresse i Norge.

Det var en innringer som meldte fra til politiet litt før klokken 16. Politiet rykket ut og pågrep en 32 år gammel mann kort tid etterpå.

– Han er siktet for forsettlig drap. 32-åringen ble satt i arrest, og er nå ivaretatt av helse, sier Stian Eskeland.

Krimteknikere var søndag kveld på plass på Røyneberg. Foto: Tommy Ellingsen

Mannen som er pågrepet og siktet for drap er ikke avhørt i saken. Politijuristen ønsker ikke på nåværende tidspunkt å si noe om hvilken relasjon siktede og avdøde har.

– Var det andre personer i huset?

– Jeg vil ikke gå inn på hvem og hvor mange som var i huset. Men vi har avhørt en del vitner som kan ha fått med seg deler av hendelsesforløpet, sier Eskeland.

– Hva kan du si om hendelsesforløpet?

– Jeg kan ikke gå nærmere inn på det nå av hensyn til etterforskningen, sier Eskeland.

– Var det en trusselsituasjon?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere på det nåværende tidspunktet, sier Eskeland. Han ønsker heller ikke å kommentere om det var våpen involvert.