83 år gamle Mubarak skal etter planen møte for retten i politihøyskolens lokaler i Kairo onsdag. Også sønnene Alaa og Gamal, tidligere innenriksminister Habib al-Adly og seks sikkerhetssjefer må møte. I tillegg skal forretningsmannen Hussein Salem, som er nært tilknyttet Mubarak-familien, stilles for retten i sitt fravær. Alle anklages for å ha stjålet millioner av dollar fra statskassa og for å ha beordret drap på over 800 demonstranter under folkeopprøret som startet 25. januar.

Dersom Mubarak, som styrte Egypt med jernhånd i nesten 30 år, blir funnet skyldig i drap, risikerer han dødsstraff, ifølge landets justisminister.

Den tidligere presidenten har fram til nå vært i varetekt på et sykehus i feriebyen Sharm el-Sheikh, hvor han har fått behandling etter å ha hatt hjerteproblemer.

I ukene før rettssaken har diskusjonene gått høyt om hvorvidt Mubarak ville være i god nok form til å overflyttes til Kairo. Et av kravene fra egyptiske demonstranter har vært at ekspresidenten må stilles for retten i hovedstaden Kairo, stedet hvor mange hundre mennesker ble drept tidligere i år. (©NTB)