Politiet har formelt identifisert gjerningsmannen i Nice, opplyser politikilder. Det er snakk om en 31 år gammel fransk-tunisier.

Identitetspapirene er funnet i lastebilen etter terrorangrepet i Nice. Minst 84 mennesker ble drept da lastebilen meide dem med over en 2 kilometer lang strekning.

Det var like etter klokken 22.30 torsdag kveld at mannen kjørte lastebilen inn i folkemengden på Promenade des Anglais i Nice på den franske rivieraen.

Angrepet kom mens flere tusen mennesker var samlet i ved stranden sentrum for å se på fyrverkeriet som markerte avslutningen av den franske nasjonaldagen.

Litt etter 11 fredag formiddag rappoterer Nice Matin at politiet startet en ransakelse av leiligheten til den antatte gjerningsmannen nord i Nice halv ti fredag morgen. Teknikere var fremdeles på stedet klokken 11. Er du i Nice og har informasjon? Ta kontakt med oss på tips@fvn.no eller +47 38 11 30 00

Myndighetene bekrefter minst 84 drepte

Det var lokalavisenNice-Matinsom først meldte om panikk og forvirring på strandpromenaden. Kort tid senere kom det bilder og videoer som viste mennesker som lå livløse på bakken.

Og noen timer senere, klokken 04.30 natt til fredag, bekreftet franske myndigheter at minst 80 personer er drept i angrepet. Tilstanden var fredag morgen kritisk for 18 av de skadede.

Like før klokken 07.30 ble tallet oppjustert til 84. * Les også: Hollande: Nice-angrepet var terror

tb40330a.jpg

Skal ha kjørt lastebilen mens han skjøt

IfølgeThe Guardianskal mannen om kjørte lastebilen ha skutt samtidig som han kjørte inn i folkemengden.

Ifølge vitner skal føreren av lastebilen bevisst ha kjørt sikksakk for å treffe flest mulig.

Gjerningsmannen skal ha kjørt to kilometer før han ble skutt og drept av politifolk som omringet bilen.

Etter hvert ble lastebilen beskutt av flere politifolk som fikk omringet bilen.

Flere nordmenn i Nice siertil VGat de så en mann hoppe ut av bilen og begynne å skyte på folkemengden.

Fant ID-papirer i lastebilen

Motivet bak angrepet er foreløpig ikke kjent. Flere håndvåpen, rifler og granater skal ha blitt funnet inne i bilen, ifølgeLe Figaro.

Angrepet etterforskes nå av seksjon for antiterror hos den franske påtalemyndigheten.

LokalavisenNice Matinskriver fredag morgen at den antatte gjerningspersonen er en 31 år gammel mann bosatt i Nice med tunisisk opprinnelse.

Politiet skal ha funnet identitetspapirer i lastebilen om ble brukt i angrepet.

– Kropper fløy gjennom luften som bowlingkjegler

En journalist i den lokale avvisenNice Matin, Damien Allemand, var selv på stedet og har lagt uten beskrivelse av angrepet:

«Gaten var full av mennesker, slik det alltid er 14. juli (...) Mot slutten av showet reiste vi oss alle sammen. Alle gikk mot trappene, som sardiner i boks. Langt borte fra hørte vi bråk. Skrik. (...)Et brøkdels sekund senere kommer en enorm hvit lastebil i full fart gjennom folkemengden for å meie ned så mange som mulig.»

Han beskriver en grotesk scene da lastebilen traff folkemengden.

Soldater sikrer området etter angrepet i Nice. Foto: Eric Gaillard / Reuters / NTB scanpix

«Denne dødens lastebil passerte noen meter fra meg uten at jeg var klar over det. Jeg så kropper fly gjennom luften som bowlingkjegler. Jeg hørte et skrik som jeg aldri vil glemme. Jeg ble lammet. Jeg rørte meg ikke. Jeg fulgte lastebilen med øynene. Rundt meg var det panikk. Folk løp, skrek, gråt.»

– Mennesker løp for livet

Nora Warholm Essahli (21) er i Nice på ferie og var like ved stedet der lastebilen traff folkmengden.

– Vi satt på en bar i gamlebyen når en stor gruppe mennesker sprang forbi. De sprang som om de sprang for livet, sier hun til Aftenposten.

Samlet for å feire nasjonaldagen

Store folkemengder var samlet på promenaden i Nice for å se å fyrverkeri i forbindelse med Frankrikes nasjonaldag 14. juli.

Fyrverkeriet ble avfyrt rundt klokken 22. Lastebilen kjørte inn i folkemengden rundt klokken 22.30. Myndighetene i byen ba i natt folk om å komme seg innendørs og holde seg i ro.